Νότια Κρήτη

Ένα Συμπόσιο με «κρητικές γεύσεις» στους Βώρους

Ένα Συμπόσιο με «κρητικές γεύσεις» στους Βώρους

9 &10 Σεπτεμβρίου: Συνέδριο για τις διατροφικές συνήθειες στην Κρήτη

A-
A+
06/09/2017 | 19:45

 Αρχαιολόγοι, αρχαιοβοτανολόγοι, αρχαιοζωολόγοι, εθνολόγοι, οικονομολόγοι, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και βιολόγοι, θα δώσουν το παρών αυτό το Σαββατοκύριακο 9 &10 Σεπτεμβρίου στο διεπιστημονικό Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ερευνών στους Βώρους Δήμου Φαιστού με θέμα «Διατροφικές συνήθειες και πρακτικές στην Κρήτη διαχρονικά».

 Στο Συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς, το Ίδρυμα «Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας»,  το «Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας» & το Δήμο Φαιστού, θα συμμετάσχουν συνολικά 35 σύνεδροι διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το όλο θέμα της διατροφής διαχρονικά από τους Προϊστορικούς Χρόνους έως σήμερα.

Ανάλυση

Οι σύνεδροι θα εξετάσουν και θα αναλύσουν το θέμα της διατροφής και επιβίωσης στο χώρο της Κρήτης ιστορικά και με βάση τις νεότερες σχετικές – διεπιστημονικές έρευνες. Οι συμμετέχοντες σύνεδροι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και νεότεροι ειδικοί που παίρνουν τη σκυτάλη της επιστημονικής μελέτης και προβολής του τομέα τομέα της διατροφής, του πολιτισμού και ουσιαστικά της υγείας και επιβίωσης στον χώρο όπου δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος διαχρονικός  -μοναδικός- πολιτισμός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.