Νότια Κρήτη

Έντονο παρασκήνιο στη Γόρτυνα για την εκλογή Προέδρου και για τις αντιδημαρχίες- ποιοι θεωρούνται επικρατέστεροι

Έντονο παρασκήνιο στη Γόρτυνα για την εκλογή Προέδρου και για τις αντιδημαρχίες- ποιοι θεωρούνται επικρατέστεροι

Μυστική συγκέντρωση στη Γέργερη για την υποστήριξη Πρινιανάκη στην παραμονή της αντιδημαρχίας.

A-
A+
16/02/2017 | 11:41

Ένα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο της Γόρτυνας, καθώς πλησιάζει ο χρόνος για την αλλαγή και την εκλογή νέου προσώπου στην Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην αντιδημαρχία σε δύο Δημοτικές Ενότητες, στη Γέργερη και στη Γόρτυνα.

Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη, η θητεία του σημερινού Προέδρου, Γιάννη Κρητικόπουλου, εξαντλείται με το πέρας του Φεβρουαρίου, καθώς συμπληρώνονται τριάντα ( 30 ) μήνες από την εκλογή του στην Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια θητεία που σημαδεύτηκε από αρκετές διαφωνίες και ρήξεις με τον Δήμαρχο, καθώς ο ίδιος ο Πρόεδρος τέσσερις με πέντε φορές ( επίσημα και ανεπίσημα) είχε ανακοινώσει την παραίτησή του και εν συνεχεία με την διαμεσολάβηση του Δημάρχου και στελεχών της παράταξης μεταπειθόταν παραμένοντας στην άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Γιώργος Σαββάκης

Ο Δημήτρης Γαρεφαλάκης

Η Βαρβάρα Ανωγειανάκη

 

 

 

 

 

 

Ως γνωστόν ο Κώδικας δίνει δικαίωμα μόνο στην πλειοψηφούσα παράταξη να έχει υποψηφιότητες για την Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στη μείζονα αντιπολίτευση δίνει το δικαίωμα εκλογής για τη θέση του Αντιπροέδρου και στην ελάσσονα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι υποψηφιότητες μπορεί να είναι περισσότερες της μίας και μοναδικής, καθώς Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας εκλέγονται από το Σώμα με μυστική ψηφοφορία. Ήδη για τη θέση του Προέδρου υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ενδιαφερόμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, που θα ήθελαν να βρεθούν στην κορυφαία αυτή θέση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Σαββάκη ( Γόρτυνα), Δημήτρη Γαρεφαλάκη και Βαρβάρα Ανωγειανάκη ( Αγία Βαρβάρα). Κάποιοι εξ’ αυτών έχουν εκφράσει «φανερά» το ενδιαφέρον τους και άλλοι λιγότερο, ωστόσο τα ονόματα και των τριών «παίζουν» τις τελευταίες μέρες και το παρασκήνιο γύρω από τον επικρατέστερο είναι εντονότατο. Δεδομένου ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία και σύμπλευση της δημοτικής ομάδας, δεν αποκλείεται και το «αντάρτικο» με δεύτερη υποψηφιότητα από την πλειοψηφούσα παράταξη για αντιπερισπασμό.

Συγκέντρωση στη Γέργερη 

Έντονο όμως είναι το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών και στη Γέργερη, όπου φημολογείται έντονα ότι ο νυν αντιδήμαρχος της ενότητας του Ρούβα με καταγωγή και μόνιμο τόπο διαμονής στη Γέργερη, Αντώνης Πρινιανάκης «οδεύει προς αντικατάσταση».

Ο Αντώνης Πρινιανάκης

Ο Μανώλης Δρεττάκης

 

 

 

 

 

 

Χθες το βράδυ φίλοι, συγχωριανοί και υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου «Βαρελοφρόνων» παρουσία και του ιδίου, όπου και συζητήθηκε το ενδεχόμενο της αντικατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γεργιανοί είναι αμετακίνητοι στη θέση τους να μην δεχτούν αντιδήμαρχο στην ενότητα που δεν θα κατάγεται από την περιοχή. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξης της παραμονής του Αντώνη Πρινιανάκη στη θέση και στα καθήκοντά του. Σε διαφορετική περίπτωση ακόμα και ο ίδιος ο κ. Πρινιανάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης και της ανεξαρτητοποίησης από την ομάδα Σχοιναράκη.

Ωστόσο για την περίπτωση του Ρούβα συζητιέται έντονα και το όνομα του Αγιοβαρβαρίτη Μανώλη Δρεττάκη, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις στην περιοχή και λόγω και της κοντινής απόστασης, θα μπορούσε να αναλάβει την αντιδημαρχία. Ο ίδιος είναι θετικός και εφόσον κληθεί από τον Δήμαρχο θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η περίπτωση Πρινιανάκη, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

«Καυτή πατάτα» η Γόρτυνα 

Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου ευκολότερα και για τη Δημοτική Ενότητα της Γόρτυνας, όπου και εκεί ο νυν αντιδήμαρχος, Παντελής Παπαδάκης έχει εξαντλήσει τη θητεία του και με το παραπάνω και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο Κώστας Τσικνάκης

Ο Μιχάλης Τσικνάκης

 

 

 

 

 

 

Επικρατέστερος για τη θέση της αντιδημαρχίας φέρεται ο πρώτος των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης, δημοτικός σύμβουλος από τη Βαγιωνιά, Κώστας Τσικνάκης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να αναλάβει καθήκοντα στην αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής. Ωστόσο αυτή τη στιγμή φέρεται να «μην το διαπραγματεύεται» καθώς έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου.

Η εκρηκτική του προσωπικότητα, όμως, και οι «περιορισμοί» τους οποίους φέρεται να έχει θέσει, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του αποτελούν «αγκάθι» αυτή τη στιγμή για το Δήμαρχο, που θα πρέπει να αναζητήσει τη χρυσή τομή. Θεωρείται σχεδόν αναπόφευκτο ότι αν δεν βρεθεί λύση και σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ρήξη, η οποία μάλιστα ενδέχεται να συμπαρασύρει και άλλους «δυσαρεστημένους» δημοτικούς συμβούλους. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δούμε περισσότερες της μίας ή των δύο ανεξαρτητοποιήσεων από την παράταξη του Δημάρχου.

Φυσικά πάντα υπάρχουν και τα αουτσάιντερ, που μπορεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να «επιστρατευθούν» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενότητα και η ομαλότητα μέσα στην παράταξη. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί το όνομα του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Τσικνάκη, επίσης από τη ΔΕ Γόρτυνας, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ, κερδίζοντας τη συμπάθεια αρκετών μέσα και έξω από το Δήμο.

Όπως και να χει οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον ίδιο τον Δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη και μάλιστα πολύ σύντομα, καθώς ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος.

Εξάλλου αυτός κρατά στα χέρια του «και το πεπόνι και το μαχαίρι»!

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.