Νότια Κρήτη

Επιστολή Μιχάλη Σπινθάκη: Απάντηση σε μια μη απάντηση!

Επιστολή Μιχάλη Σπινθάκη: Απάντηση σε μια μη απάντηση!

"Κάποιοι θυμούνται αυτά που τους συμφέρουν και ξεχνούν αυτά που τους πονούν"

A-
A+
14/12/2017 | 14:06

Μετά την επιστολή που έγραψα στον Τύπο, με πραγματικό πόνο ψυχής για τα προβλήματα της περιοχής των Ματάλων του Δήμου Φαιστού και την ανάγκη να παλέψουμε όλοι για την ανάπτυξη του τόπου μας, μακριά από λάθη του παρελθόντος , πραγματικά δεν περίμενα ότι αντί απαντήσεων θα δεχόμουν μια επίθεση σε καθαρά προσωπικό επίπεδο που βέβαια  όχι μόνον δεν βοηθά να βρεθούν λύσεις αλλά μεγαλώνει τα αδιέξοδα.

Η εμπρηστική επιστολή που δημοσίευσε ως «απάντηση» (εντός πολλών εισαγωγικών αφού μόνο απάντηση που δεν ήταν) ο κ. Αντώνης Φασουλάκης με αναγκάζει να του θυμίσω αυτά που τεχνηέντως και σκοπίμως θέλει να ξεχνά:

Εσύ Αντώνη Φασουλάκη δεν είσαι ο αντικαταστάτης μου στην εταιρεία των Ματάλων. Η θέση αυτή πηγαίνει σε Δ. Σύμβουλο (Γερωνυμάκης Γεώργιος) και μάλιστα με αυτό που έγινε με τον ΔΗΜΑΡΧΟ… του Γιώργη του το πρότεινα εγώ!!!.

Εσύ δεν είσαι Δ. Σύμβουλος, εσύ είσαι ένας τοπικός σύμβουλος και μάλιστα των ολίγων – ψήφων (θυμάσαι τι μου ζήτησες στις εκλογές…). Αυτό για αρχή, για τα καίρια ερωτήματα που σου είχα θέσει σχετικά με (κτηματική υπηρεσία – Νότος Κατασκευαστική, πρόστιμο Κομμού…) τίποτα σιωπή από εσένα. Θυμάσαι αυτά που σε συμφέρουν, ξεχνάς αυτά που σε πονούν. Σου άρεσε η καρέκλα μου βρε μπαγάσα… αλλά έκανες ένα λάθος, υπερεκτίμησες τις δυνατότητες σου και το πιο βασικό, νόμιζες ότι στο χωρίο μας ζούνε άνθρωποι βλάκες και δεν καταλαβαίνουν. Ξέχασες ποιος ήσουν και τώρα νομίζεις ότι είσαι κάτι το ιδιαίτερο.

Ο Πρόεδρος του χωριού μας κ. Καρανδινός Δημήτριος κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την καθημερινότητα και τα προβλήματα του χωριού μας, εσύ σαν τοπικός σύμβουλός τι έχεις κάνει? Εκτός βέβαια αν εννοείς ότι έχει γεμίσει την περιοχή μας μπάζα – σκουπίδια- αμμοληψίες.

Έχεις καταντήσει την εταιρεία των Ματαλών σαν οικογενειακή επιχείρηση (εργαζόμενοι κάμπινγκ, αρχικαθαρίστρια τουαλετών, μεταφορά ομπρελών-καρεκλών, μεταφορά διαδρόμων κλπ). Υπάρχουν και άλλα άτομα στο χωριό μας (φτωχές οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτές τις θέσεις εργασίας). Τι λέει ο Δήμαρχος για όλο αυτό? Φαίνεται δεν έχει άλλο?

Με κατηγορείς ότι δεν μπορούσαν να βρω άτομα για την καθαριότητα, ενώ εσύ βάζεις άτομα από την οικογένεια σου. Βρε μπαγάσα είχες κάνει το κάμπινγκ πάργκιγκ για τα αμάξια της οικογένειας σου (3 αμάξια) και μάλιστα περιφραγμένο με αλυσίδα. Έτσι θα ξεχρεώσει η Εταιρεία? Χάνοντας λεφτά?

Όταν πήγαιναν οι Ματαλιανοί να παρκάρουν εκεί τα αμάξια τους, τους μιλούσατε άσχημα, με κακό τρόπο, με τρόπο του «μαχαραγιά». Έτσι μιλάς για του Ματαλιανούς, Αντώνη Φασουλάκη? Ντροπή σου. Θέλεις να πάρω τα άτομα αυτά να πάω στο Δήμαρχο?

Το 2015 στην Κόκκινη Άμμο είχα προσλάβει τον κ. Παπαδάκη Νίκο, Ναυαγοσώστη με δίπλωμα. Η Εταιρεία ήταν καλυμμένη. Εσύ φέτος (2017) έκοβες εισιτήρια για τους λουόμενους της Κόκκινη Άμμου? Ναι ή όχι? Τα στοιχεία λένε Ναι. Αφού λοιπόν έκοβες εισιτήρια όφειλες να έχεις Ναυαγοσώστη, άσχετα αν η παραλία δεν είναι χαρακτηρισμένη πολυσύχναστη. Ήρθε η «στραβή» με την άτυχη κοπέλα, το τραγικό συμβάν και τώρα είσαι υπόλογος Αντώνη, και τρεχάτε ποδαράκια μου.

Είπαμε ότι θα τα πούμε όλα χωρίς φόβο.

Υπάρχουν Νόμοι Αντώνη Φασουλάκη και ένα καταστατικό της Εταιρείας που αν είχες πάει σχολείο θα μάθαινες κάποια χρήσιμα πράγματα. Και όχι βέβαια ότι: χτίζουμε τριώροφη οικοδομή στα Μάταλα, σε χώρο του Δημοσίου, ιδιαιτέρου φυσικού καλούς, κλείνοντας ρωμαϊκό νεκροταφείο. Αλήθεια τι λέει ο Δήμαρχος γι’ αυτό? Τι λέει η Αρχαιολογία για αυτό? Γιατί τον καλύβεις κ. Δήμαρχε?

Αντώνη άκου. Εγώ είμαι γεννημένος στα Μάταλα, είμαι γιος ψαρά, που έχει φάει όλη η Μεσαρά ψάρι από τα χέρια του. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι με τον Αθλητισμό και όπου και να πάω, πάω με το κεφάλι ψηλά. Ξέρεις για να καταξιωθείς στην συνείδηση του χωριού μου και της Μεσαράς, αυτό δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα ή χρόνο. Θέλει πολύ προσπάθεια, ήθος πολλών ετών. Σε προκαλώ λοιπόν αφού το ζητάς να πάμε σε όποιο χωριό θέλεις να περπατήσουμε μαζί, να δούμε τι αξίζεις εσύ και τι αξίζω εγώ. Έτσι απλά…

Ξέρεις ένας δάσκαλος του χωριού μας έλεγε: «Μέχρι το Σφακόρυακο περνάει η εξυπνάδα σου – πονηράδα σου. Από κι και έξω θα σου πούνε, πήγαινε παιδί μου στο σπιτάκι σου.

Το 2015 που ο Δήμαρχος και εγώ κάναμε την σύνδεση της Εταιρείας, σαν μέτοχοι της Εταιρείας που είμαστε και σαν εκλεγμένοι από τον λαό της Μεσαράς, λέγαμε που θα βρούμε χρήματα να αγοράσουμε υλικό για τις παραλίες (ομπρέλες, καρέκλες). Τότε προσφέρθηκε να βοηθήσει ο ξάδερφός μου Δασκαλάκης Γεώργιος και θέλοντας να βοηθήσει και εμένα σαν καινούριος Αντιπρόεδρος της Εταιρείας, είπε στον Δήμαρχο να τις αγοράσει αυτός (100 ψάθινες ομπρέλες και 200 καρέκλες). Έτσι κι έγινε. Τις βρήκα στην Αθήνα, μετά από νόμιμες προσφορές, τις μετέφερα με την μεταφορική του (κ. Μαλεφιτσάκη), τις έφερα στα γραφεία της Εταιρείας, αλλά δυστυχώς είχε γίνει κάποιο λάθος στο τιμολόγιο. Το διορθώσαμε, πληρώσαμε την μεταφορική και σε αυτό το σημείο θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κ. Ζουριδάκη Μιχάλη, μέλος του Δ.Σ. που πλήρωσε την μεταφορική.

Εντάξει Αντώνη, είπαμε να τα λέμε όλα και όχι ότι σε συμφέρει. ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Πήραμε τις πρώτες 100 ομπρέλες, δούλεψε η Εταιρεία και στις 15 Αυγούστου 2015 αγόρασα τις υπόλοιπες 120 ομπρέλες και 240 καρέκλες.

28.500€ έκαναν όλα αυτά, για να μπορεί η Εταιρεία να δουλέψει, αλλά το τραγικό για εσένα είναι ότι τις άφησες 2 χρονιές στη μέση του κάμπινγκ, εκτεθειμένες στην αλμύρα, την κλεψιά, στη βροχή και τον αέρα. Φαίνεται ότι το έκανες γιατί τις αγόρασα εγώ.

Την ίδια χρονιά έδωσα 24.000€ αποπληρωμή για αυτά τα πράγματα. Τώρα αν εσύ δεν μπορούσες να εξοφλήσεις το μικρό υπόλοιπο που σου άφησα, ε τότε, είσαι για άλλη μια φορά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.

Στο Προσάρτημα Χρήσης, ξέρεις τι το Προσάρτημα το έχεις υπογράψει. Φαίνεται ότι η Εταιρεία απασχολεί μόνο 2 εργαζόμενους. Αλήθεια στην Εταιρεία δουλεύουν μόνο 2 εργαζόμενοι και πέρυσι μόνο 6? Έχεις υπογράψει – Δημοτικό Συμβούλιο. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πως πληρώνονται. Εκτός και αν εννοείς τα 2 άτομα της οικογένειας σου.

Η Εταιρεία και πριν από εμένα απασχολούσε εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ. Όλοι γνωρίζουμε πως πληρώνονται οι εργαζόμενοι αυτοί. Αλλά και πάλι εγώ αναγνώρισα τη μικρή οφειλή του εργαζόμενου. Τώρα αν εσύ αν δεν μπορούσες να τον πληρώσεις. Τι να σου πω….

Η Αρχαιολογική περιοχή του Κομμού εδώ και 2 χρόνια υποφέρει. Έχεις βάλει τις μπλε – παλιές, διαλυμένες ομπρέλες και έβαλες τις καλές ψάθινες ομπρέλες που έχω αγοράσει εγώ στην άλλη μεριά. Το έκανες εσκεμμένα. Λειτουργείς μόνο συμφεροντολογικά. Αποτέλεσμα: Παράπονα λουόμενων (ρώτησε τον κ. Νιόλη – Καντίνα). Τι να πρωτοθυμηθώ. Διαλυμένες καταστάσεις, βρώμικη παραλία, βρώμικες τουαλέτες και το σπουδαιότερο, άφησες την περιοχή αυτή για 2 εβδομάδες χωρίς νερό. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, το γνωρίζει αυτό. Ξέρεις Αντώνη, τι είναι να εισπράττεις τα 6€ και να μην προσφέρεις στον λουόμενο τα απαραίτητα? Κατέβηκες καμία φορά στην καντίνα του κ. Νιόλη, να δεις τα χάλια του Κομμού? Το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου με τεράστια αρχαιολογική αξία. Μεταφέραμε με τον κ. Νιόλη, λάστιχο σχεδόν 1 χιλιομέτρου, για να σταματήσουμε τα παράπονα των λουόμενων. Το λάστιχο αυτό τώρα έχει εξαφανιστεί. Γιατί το έβγαλες και που το πήγες? (Σε έχουν δει μάτια Αντώνη). Μήπως το πλήρωσες εσύ? Το πλήρωσα εγώ και ο κ. Νιόλης.

Το 2015 υπήρχαν διάδρομοι, που τους έβαλα εγώ στην αρχαιολογική περιοχή. Ο μοναδικός λόγος που δεν βγήκαν το 2015 είναι ότι αν τους έβγαζα, δεν θα ξανάμπαιναν, όπως έχει γίνει παλιά. Αλλά εσύ που να το γνωρίζει αυτό. Μας έχει κάνει «πρωτόκολλο αποβολής» από τον Κομμό ο Εισαγγελέας. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό Αντώνη? Εκτός αυτού υπάρχει και το θέμα «καρέτα-καρέταα» και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Νικολοπούλου για την κατανόηση που έδειξε σχετικά με τους διαδρόμους. Διάβασε λίγο θα σου κάνει καλό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων, με Πρόεδρο την κ. Ανδριανάκη-Κεφαλάκη Ευτυχία, την Αντιπρόεδρο κ. Τζωρτζακάκη Βάσω, τον πρώην Πρόεδρο και ανηψιό μου κ. Τσιτερή Νεκτάριο, μαζί με τον Πρόεδρο του χωριό κ. Καρανδινό. Με αυτά τα άτομα μπορών να κουβεντιάσω, για τα σοβαρά ζητήματα του χωριού μας.

Οφείλεις μια τεράστια συγνώμη για την απώλεια της «μπλε» σημαίας (ξέχασες να κάνεις την αίτηση). Οφείλεις μία τεράστια συγνώμη που το Beach Volley πήγε στον Άγιο Νικόλαο. Οφείλεις μία τεράστια συγνώμη για τις βρώμικες παραλίες, βρώμικες τουαλέτες. Σου συνιστώ να πάρεις το αμάξι σου και να αρχίσεις να κάνεις κάτι για το χωριό μας, γιατί έρχονται οι γιορτές και πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι.

Όσο για τις παλιές γούρνες του χωριό μου που έπαιρναν νερό οι Πιτσιδιανοί, σαν ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ που κατηγορείς, το μόνο που έκανα ήταν να τις προστατέψω από εσένα, γιατί οι χωριανοί μου, μου έλεγαν να προσέχω μήπως εξαφανιστούν… ξέρεις εσύ… Γι’ ατό πήρα την τον αρχαιολόγο να περάσει να δει τι κάνεις και όχι βέβαια για να σταματήσει το έργο. Όσο για την Πολεοδομία που με κατηγορείς, ρωτήστε την κ. Κοκαράκη, Υπεύθυνη Αρχαιολογίας μαζί με τον κ. Νεκτάριο Δαριβιανάκη, εγώ δεν πήρα ποτέ τηλέφωνο. Αντώνη έπεσε η μάσκα σου.

Επαναλαμβάνω, αν δουλεύει ακόμα αυτή η Εταιρεία, το οφείλει στο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Φαιστού Μιχάλη Σπινθάκη. Έγινε ένας τεράστιος αγώνας από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Επίτροπο (τον οποίο ευχαριστώ για ακόμα μία φορά), τον κ. Μόκκα, Λογιστή της Επιχείρησης, τον κ. Αρχανιωτάκη Λεωνίδα, Δικηγόρο της Επιχείρησης. Όταν έρχεται Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και σου δίνει τα εύσημα εσύ Αντώνη το τι λες μου περισσεύει- μου είναι αδιάφορο.

Ο κ. Δήμαρχος εκλέχτηκε και με τους δικούς μου πολλούς ψήφους. Τα γνωρίζει αυτά ο Δήμαρχος. Όσο για τις βρισιές – ήθος που με κατηγορείς, μάθε πρώτα να μιλάς ωραία για του Πιτσιδιανούς και μετά βλέπουμε. Είσαι πολύ αυθάδης άνθρωπος Αντώνη.

Όσο για το δικό σου ήθος, για το οποίο και υπερηφανεύεσαι, θα σου προτείνω κάτι. Θα κάνουμε μία αίτηση στα δικαστήρια, εγώ και εσύ, για να ανοίξουν τα ποινικά μας μητρώα. Τολμάς? Και τότε θα καταλάβει και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος, τι εστί Αντώνης Φασουλάκης και τι εστί Μιχάλης Σπινθάκης. Είμαι βέβαιος ότι θα ψάχνεις να κρυφτείς σαν λαδωμένο-ς ποντικός, έτοιμος να μπει στην τρύπα του και να μην ξαναβγείς από την τρύπα του, όπως ήσουν και πριν σε βγάλω από την αφάνεια.

Ποιος σοβαρός υποψήφιος Δήμαρχος, θα τολμήσει να σε πάρει μαζί του, στις επόμενες εκλογές, μετά από όλα αυτά. Αν σε διαλέξει κάποιος θα είναι σίγουρα ο ηττημένος της παρέας.

Όσο για εμένα αφού με προκαλείς δηλώνω ΠΑΡΩΝ στους αγώνες και στις ανάγκες του χωριού μου και γενικώς της Μεσαράς.

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Του Δήμου Φαιστού

Σπινθάκης Μιχαήλ

 

Οι ψάθινες ομπρέλες που αγοράστηκαν το 2015 και ο πύργος του ναυαγοσώστη βρίσκονται στη μέση του κάμπινγκ των Ματάλων εγκαταλελειμμένα

Οι καρέκλες και οι ομπρέλες αφημένες στην τύχη τους.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.