Νότια Κρήτη

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Σοκαρά

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Σοκαρά

Από τους πρώτους προσήλθε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος, Νίκος Χατζηθωμάς.

A-
A+
11/03/2018 | 22:48

Δίνοντας αίμα βοηθάμε κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη!

Η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας έχει γίνει πλέον κατανοητή από πολίτες και φορείς και εντάσσεται σταθερά μέσα στο πρόγραμμα δράσης των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Έτσι σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου βρέθηκε στο Σοκαρά και συγκεκριμένα στην πλατεία του χωριού, όπου είχαν την ευκαιρία τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Φαραγγιανών και των Πολιτιστικών Συλλόγων Σοκαρά και Αποινίου αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούσαν, να προσέλθουν και να δώσουν αίμα.

Η αιμοδοσία κράτησε από τις 9.00 το πρωί έως 13:00 μμ με την προσέλευση να κρίνεται αρκετά ικανοποιητική.

Από τους πρώτους που προσήλθαν ήταν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος, Νίκος Χατζηθωμάς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και καθόλου αγχωμένος από τη διαδικασία, καθώς όπως είπε στην κάμερα του «apopsilive.gr» είναι τακτικός αιμοδότης και υπέρμαχος κάθε εθελοντικής δράσης και πρωτοβουλίας. Μάλιστα στο πλαίσιο δράσης του Συλλόγου η αιμοδοσία θα γίνεται σταθερά και προγραμματισμένα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά άτομα που είναι εγγεγραμμένα στους καταλόγους των εθελοντών αιμοδοτών.

Όπως σε κάθε αιμοδοσία, έτσι και με την ευκαιρία αυτή καλό θα ήταν να επαναλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε αίμα, καθώς η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που εδώ και πολλά χρόνια εισάγει αίμα.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, να αυξήσουμε τα αποθέματα αίματος όσο περισσότερο γίνεται!

Δίνοντας αίμα, δίνεις ζωή!
Δέκα λεπτά από τον χρόνο σας αρκούν!

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.