Νότια Κρήτη

Γεύσεις από την τοπική κουζίνα της Μεσαράς στην 6η Γευσιγνωσία

Γεύσεις από την τοπική κουζίνα της Μεσαράς στην 6η Γευσιγνωσία

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η γιορτή της γαστρονομίας.

A-
A+
29/07/2016 | 10:30

 Στη Μητρόπολη του Δήμου Γόρτυνας με οικοδεσπότες τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσαράς θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις 8 το βράδυ η έκτη συνεχόμενη χρονιά ο θεσμός της Γευσιγνωσίας.

Στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό χωριό είναι να κρατηθεί ζωντανή η Μεσαρίτικη κουζίνα και να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Πέρα από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτό μπορεί να αποτελέσει αφετηρία και κίνητρο ώστε να γίνει αυτός ο τόπος και τουριστικός προορισμός.

Όπως και στις προηγούμενες προσπάθειες έτσι και φέτος στην Μητρόπολη, με τη συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Γυναικείων Συνεταιρισμών και των τοπικών φορέων θα παρουσιαστούν ξεχωριστά πιάτα από τα χωριά της Μεσαράς που μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις τόσο των κρεατοφάγων όσο και των χορτοφάγων ,των αρωμάτων αλλά και των γεύσεων που μας δίδει απλόχερα η μανά Γη, και των πιο απαιτητικών γευσιγνωστών με ταυτόχρονη προώθηση και διαφήμιση των γεωργο-κτηνοτροφικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα της Μεσσαράς.

Θέλοντας να μυήσουμε τον ντόπιο τουρίστα και τον τουρίστα του εξωτερικού στις γεύσεις της Μεσσαράς και προβάλλοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της , δημιουργούμε έτσι το πάζλ του γευσιγνωστικού χάρτη της περιοχής .

Παράλληλα με την εκδήλωση της 6ης γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά του χωριού σχετικά με την παιδική παραδοσιακή υγιεινή διατροφή, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ομιλία από τον κ. Βασιλάκη Αντώνη, αρχαιολόγο και επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων, ο οποίος θα αναφερθεί στα μπαχαρικά και τα γλυκά των Μινωιτών, των Αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Βυζαντινών.

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

γευσιγνωσια

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ