Νότια Κρήτη

Η Μεσαρά… στο επίκεντρο της συνάντησης Ηγουμενίδη – Αποστόλου

Η Μεσαρά… στο επίκεντρο της συνάντησης Ηγουμενίδη – Αποστόλου

Συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

A-
A+
11/10/2017 | 13:06

Η Γεωργική Σχολή Μεσαράς και Φράγματα του Νομού Ηρακλείου αλλά και η Ύδρευση του χωριού Μητρόπολη Δήμου Γόρτυνας,  τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε αρχικά το θέμα της δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση ακινήτου ιδιοκτησίας του Υπουργείου στην περιοχή της Μητρόπολης του Δήμου Γόρτυνας  – ζήτημα που ο Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου βλέπει θετικά και έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες –  με στόχο την αναγκαία για λόγους δημόσιας υγείας χωροθέτηση της νέας δεξαμενής ύδρευσης.

Δεύτερον, ειδική αναφορά έγινε στη Γεωργική Σχολή της Μεσαράς και στα μέτρα που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της σε δημόσιο ΙΕΚ.

Τρίτον, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου που έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής αυτή την εβδομάδα, ο βουλευτής μετέφερε σκέψεις και προτάσεις από φορείς αγροτών και ομάδων παραγωγών του Νομού Ηρακλείου, αρκετές από τις οποίες ενσωματώνονται στο παρόν νομοσχέδιο.

Τέταρτον, επί τάπητος τέθηκε και ο συνολικός σχεδιασμός και προγραμματισμός της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Ηρακλείου (Φράγμα Πλατύ Ποταμού, Φράγμα Αμιρών-Αγίου Βασιλείου του οποίου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης), καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή του Ηρακλείου.

ΙΕΚ στον Αμπελούζο

Ειδική αναφορά έγινε στη Γεωργική Σχολή της Μεσαράς στην περιοχή του Αμπελούζου και στα μέτρα που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της σε δημόσιο ΙΕΚ.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.