Νότια Κρήτη

Η νεροποντή έφερε στο φως το κεφάλι ενός αγάλματος!

Η νεροποντή έφερε στο φως το κεφάλι ενός αγάλματος!

Το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα εντοπίστηκε από αγρότη σε ρέμα της περιοχής.

A-
A+
10/01/2017 | 19:55

Ένα ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικό, αρχαιολογικό εύρημα βρέθηκε τις τελευταίες μέρες σε περιοχή δυτικά της Ιεράπετρας. Πρόκειται για το κεφάλι ενός αγάλματος, φυσιολογικού μεγέθους, το οποίο σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Το αρχαιολογικό εύρημα εντόπισε αγρότης σε ρέμα δυτικά της Ιεράπετρας και αμέσως το παρέδωσε, την περασμένη εβδομάδα στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας.

Η διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, μιλώντας στο radiolasithi.gr, τόνισε πως η ίδια θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ιεράπετρα για να αξιολογήσει το εύρημα, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, και για το οποίο θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες μετά την επίσημη αξιολόγηση, ενώ θα μείνει στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας.

Πηγή radiolasithi.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.