Νότια Κρήτη

Ημερίδα για το ελαιόλαδο στις Μοίρες

Ημερίδα για το ελαιόλαδο στις Μοίρες

Η Ημερίδα θα γίνει στο Πολύκεντρο την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις Μοίρες.

A-
A+
01/11/2016 | 10:08

«Ελαιόλαδο: σύγχρονες τάσεις στις εργαστηριακές αναλύσεις και την οργανοληπτική αξιολόγηση» είναι ο τίτλος της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις Μοίρες. Η Ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, και διοργανώνεται από τα Εργαστήρια αναλύσεων ελαιολάδου «Χημικοτεχνική», θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Φαιστού.      Όπως αναφέρει η «Χημικοτεχνική», «το ελαιόλαδο είναι ένα από τα κύρια προϊόντα της Κρητικής οικονομίας από τους αρχαιοτάτους χρόνους, και είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να το διαφυλάξουμε. Το ελαιόλαδο είναι ένα φυτικό έλαιο με υψηλή θρεπτική (αποδίδει 9,3 Kcal/gr) και βιολογική αξία. Χαρακτηρίζεται από: Υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Ιδανική σχέση κορεσμένων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ, που καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τις απαιτήσεις του οργανισμού σε ουσιώδη λιπαρά οξέα. Καλή σχέση μεταξύ βιταμίνης Ε και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (λινελαϊκό οξύ). Παρουσία φυσικών αντιοξειδωτικών ουσιών σε άριστη συγκέντρωση (φαινολικές ουσίες, τοκοφερόλες, β-καροτένιο κλπ). Μεγάλη περιεκτικότητα σε υδρογονάνθρακα σκουαλένιο. Μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες, κυρίως β-σιτοστερόλης».