Νότια Κρήτη

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στη Μεσαρά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στη Μεσαρά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Ερώτηση Αυγενάκη για την έλλειψη ασθενοφόρου στη Μεσαρά

A-
A+
20/04/2018 | 19:00

Παρέμβαση Αυγενάκη – «Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς;»

Ερώτηση Αυγενάκη για την έλλειψη ασθενοφόρου στη Μεσαρά

«Παρά το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς του νομού Ηρακλείου, λειτουργούν 3 διαφορετικά Κέντρα Υγείας και συγκεκριμένα στις Μοίρες, στο Χάρακα και στην Αγία Βαρβάρα, παρατηρούνται αδικαιολόγητες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα.

Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής αυξάνονται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο πρόσφατες περιπτώσεις στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στις οποίες κινδύνευσε η ζωή ασθενών, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου που θα τους μετέφερε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, με υποστελέχωση σε προσωπικό, αλλά και ανεπάρκεια στον ήδη παλαιωμένο και ασυντήρητο στόλο του ΕΚΑΒ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να δυσχεραίνεται η μεταφορά των ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο και να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων και ιδιαίτερα τώρα, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός λόγω τουρισμού διπλασιάζεται και οι ανάγκες αυξάνονται.

Κατόπιν των ανωτέρω,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

 

1.         Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς;»

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.