Νότια Κρήτη

Κόβουν τη Βασιλόπιτα στο κέντρο «Ζεβεδαίος» στο Ασήμι στις 21 Ιανουαρίου

Κόβουν τη Βασιλόπιτα στο κέντρο «Ζεβεδαίος» στο Ασήμι στις 21 Ιανουαρίου

Τα έσοδα από τη λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν για την αναστήλωση του ιερού ναού.

A-
A+
12/01/2018 | 19:15

Την Βασιλόπιτα θα κόψουν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στο Ασήμι και συγκεκριμένα στο κέντρο «Ζεβεδαίος», στη μια το μεσημέρι, τα μέλη της ενορίας της Αγίας Παρασκευής με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο, καθώς δεν προβλέπεται είσοδος, με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα παιδιά της περιοχής που θα παίξουν παραδοσιακά όργανα και θα τραγουδήσουν ειδικά για την περίσταση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά και θα κληρωθούν πλούσια δώρα μεταξύ αυτών και ένα γεωργαλίδικο άλογο.

Η κοπή της Βασιλόπιτας θα γίνει με ευθύνη των μελών του ενοριακού συμβουλίου και της οργανωτικής επιτροπής και τα έσοδα θα διατεθούν για τις εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει προβλήματα με τη στατικότητα του κτιρίου και θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από επεμβάσεις στο κτίσμα.

Για το λόγο αυτό έχουν γίνει και οι απαραίτητες μελέτες και τα τοπογραφικά διαγράμματα προκειμένου να αναζητηθούν πόροι, καθότι το έργο έχει υψηλό κόστος που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί μόνο από ίδια έσοδα της ενορίας.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να στηρίξουν το έργο της αναστήλωσης του ιερού ναού και να βοηθήσουν να ολοκληρωθεί το κοινωφελές αυτό έργο μπορούν να προσέλθουν στην κοπή της Βασιλόπιτας και να συνεισφέρουν οικονομικά στη λαχειοφόρο αγορά που θα πραγματοποιηθεί.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.