Νότια Κρήτη

Κοσμοσυρροή και φέτος στον Αη-Γιώργη τον Καλαμιάρη στην Πλώρα

Κοσμοσυρροή και φέτος στον Αη-Γιώργη τον Καλαμιάρη στην Πλώρα

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντας και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" από τον Πρόεδρο της Πλώρας.

A-
A+
23/04/2018 | 22:22

Το ξωκλήσι του Αη -Γιώργη του Καλαμιάρη λίγο έξω από την Πλώρα στο δρόμο προς τον Άγιο Κύριλλο γιόρταζε σήμερα και όπως κάθε χρόνο πλήθος κόσμου το επισκέφτηκε από το πρωί για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.

Το εκκλησάκι χρονολογείται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και αυτή τη στιγμή προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της ανακατασκευής του τοιχογραφικού διακόσμου που κοσμούσε το εσωτερικό του ναού με βάση καταγραφές και μαρτυρίες που έχουν διασωθεί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα που γιόρταζε ο Αη-Γιώργης το εκκλησάκι είχε την τιμητική του με δεκάδες πιστούς να έχουν έρθει για να προσκυνήσουν τη χάρη του.

Εξάλλου όπως θέλει και η παράδοση μια πηγή που βρίσκεται έξω από το εκκλησάκι μέσα σε κάτι καλαμιές ήταν και η πηγή εκείνη που τροφοδότησε με νερό το χωριό της Πλώρας και που σήμερα θεωρείται αγίασμα.

Η ιστορία και η παράδοση αλλά και το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό τοπίο λειτούργησαν ως πόλος έλξης εφόσον σήμερα μετά τη Λειτουργία ακολούθησε και υπαίθριο πανηγύρι με αφθονία εδεσμάτων που αφιλοκερδώς προσέφεραν οι κάτοικοι της Πλώρας.

Παρών και ο Πρόεδρος της Πλώρας Στέλιος Παπαδάκης ο οποίος ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και σε όλο τον κόσμο ενώ ευχαρίστησε τους συγχωριανούς που προσέφεραν ότι είχε ο καθένας δυνατότητα ώστε να στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι φιλοξενίας για όλους τους παρευρισκόμενους.

Και καιρού επιτρέποντος το υπαίθριο πανηγύρι κράτησε από το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα….

Και του χρόνου να το αξιωθούν στη χάρη του Αη- Γιώργη του Καλαμιάρη!

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.