Νότια Κρήτη

Κραυγή… Βοήθειας από το «Βοήθεια  στο Σπίτι» Τυμπακίου & Ζαρού (βίντεο-φώτο)

Κραυγή… Βοήθειας από το «Βοήθεια στο Σπίτι» Τυμπακίου & Ζαρού (βίντεο-φώτο)

Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους & εξασφάλιση της εργασίας τους.

A-
A+
24/04/2018 | 14:05

Στο Δημαρχείο Φαιστού, σήμερα το πρωί της Τρίτης 24 Απριλίου, αναζήτησαν… το δίκιο τους και τα δεδουλευμένα τους, όπως και την εξασφάλιση της εργασίας τους, οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε Τυμπάκι και Ζαρό, που έκαναν συμβολική «κατάληψη» στο Δημοτικό Μέγαρο, έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών δημοτών, και έφτασαν μέχρι το Γραφείο του Δημάρχου Γιώργου Αρμουτάκη ο οποίος υποσχέθηκε λύση, ζητώντας πίστωση χρόνου.

Οι εργαζόμενοι σήκωσαν πανό που ανέγραφαν «10 μήνες απλήρωτοι- άμεση λύση τώρα», «Ανοχή τέλος, δώστε λύση», «Βοήθεια στο Σπίτι-Θεσμός για τον Πολίτη», ενώ στο Γραφείο του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γ. Αρμουτάκη, εργαζομένων του Προγράμματος, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι. Παρόντες στο Δημαρχείο ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιάννης Φασομυτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Νικολιδάκης αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Τυμπακίου Μιχάλης Μαρακομιχελάκης που συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, στηρίζοντας τον αγώνα τους.

«Η ευθύνη του Δήμου»

Μιλώντας στο apopslive, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, η Κοινωνική Λειτουργός Αναστασία Σαββάκη, ανέφερε ότι η χρηματοδότηση του 2018 έχει μπλοκάρει με ευθύνη, όπως είπε, του Δήμου, γιατί τα χρήματα κατασχέθηκαν για ποσά που χρωστούσε η Δημοτική Αρχή στις εργαζόμενους  του Βρεφικού Σταθμού. Όπως τόνισε η ίδια «Ζητάμε τα δεδουλευμένα μας και την εξασφάλιση της εργασία μας».

Τι λέει ο Δήμαρχος

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, υποστήριξε, μιλώντας στο apopslive, ότι «επειδή ο προϋπολογισμός δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Περιφέρεια, καθυστερούμε να τους δώσουμε το ποσό των 50.000 ευρώ που είναι ενταγμένα σε αυτόν και θα καταβληθούν άμεσα με την έγκριση του. Όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό που είναι γύρω στις 70.000 ευρώ αυτά θα διευθετηθούν με αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τουλάχιστον στο ήμισυ της καταβολής των δεδουλευμένων που υπολείπονται».

 

Δημότες έδωσαν το παρών στηρίζοντας τους εργαζόμενους και το Πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος ζήτησε λίγο χρόνο.

Στο γραφείο του Δημάρχου.

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.