Κύκλος Κλειστών Σεμινάρίων για το ελαιόλαδο στην Πόμπια
Το κλειστό 8ωρο σεμινάριο είναι αυστηρά για 50 θέσεις.
Κύκλο Κλειστών Σεμινάρίων για το ελαιόλαδο από τον Βασίλη Φραντζολά, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής.
Το κλειστό 8ωρο σεμινάριο, αυστηρά για 50 θέσεις, θα διεξαχθεί αμέσως μόλις συμπληρωθούν, οπότε όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να βιαστούν.
Ο Β.Φραντζολάς είναι M.sc food policy,univercity of london και πιστοποιημένος δοκιμαστής και Σύμβουλος ποιότητας Ελαιολάδου.
Δηλώσεις συμμετοχής με sms στο 6976 869867.Τιμή 15 ευρώ
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
Τα Χημικά κριτήρια (οξύτ., Κ, υπερ/δια) – Πρακτική σημασία τους
Τα οργανοληπτικά κριτήρια ποιότητος – Η μεγάλη σημασία τους
Τι είναι οι πολυφαινόλες και πως επηρεάζουν το ελαιόλαδο;
Καλλιεργητικές πρακτικές εδάφους – Ακαλλιέργεια ή καλλιέργεια;
Κλαδέματα, βασικές αρχές – Λίγο ή πολύ; Κάθε πότε; επιπτώσεις
Αρδεύσεις – Γιατί να αρδεύουμε και πόσο ωφελούν;
Λιπάνσεις – Όλες οι βασικές αρχές για σωστή λίπανση
Υπέρπυκνες φυτεύσεις – Πόσο αποδοτικές είναι;
Πώς και πότε συγκεντρώνει ο καρπός ελαιόλαδο;
Υπολογισμός του αποδοτικότερου χρόνου συλλογής των καρπών
Σύγχρονοι τρόποι συλλογής των καρπών –
Μηχανοποίηση συλλογής
Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης των καρπών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ