Νότια Κρήτη

Κύκλος Κλειστών Σεμινάρίων για το ελαιόλαδο στην Πόμπια

Κύκλος Κλειστών Σεμινάρίων για το ελαιόλαδο στην Πόμπια

Το κλειστό 8ωρο σεμινάριο είναι αυστηρά για 50 θέσεις.

A-
A+
18/01/2019 | 11:46

Κύκλο Κλειστών Σεμινάρίων για το ελαιόλαδο από τον Βασίλη Φραντζολά, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής.

Το κλειστό 8ωρο σεμινάριο, αυστηρά για 50 θέσεις, θα διεξαχθεί αμέσως μόλις συμπληρωθούν, οπότε όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να βιαστούν.

Ο Β.Φραντζολάς είναι M.sc food policy,univercity of london και πιστοποιημένος δοκιμαστής και Σύμβουλος ποιότητας Ελαιολάδου.

Δηλώσεις συμμετοχής με sms στο 6976 869867.Τιμή 15 ευρώ

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Τα Χημικά κριτήρια (οξύτ., Κ, υπερ/δια) – Πρακτική σημασία τους

Τα οργανοληπτικά κριτήρια ποιότητος – Η μεγάλη σημασία τους

Τι είναι οι πολυφαινόλες και πως επηρεάζουν το ελαιόλαδο;

Καλλιεργητικές πρακτικές εδάφους – Ακαλλιέργεια ή καλλιέργεια;

Κλαδέματα, βασικές αρχές – Λίγο ή πολύ; Κάθε πότε; επιπτώσεις

Αρδεύσεις – Γιατί να αρδεύουμε και πόσο ωφελούν;

Λιπάνσεις – Όλες οι βασικές αρχές για σωστή λίπανση

Υπέρπυκνες φυτεύσεις – Πόσο αποδοτικές είναι;

Πώς και πότε συγκεντρώνει ο καρπός ελαιόλαδο;

Υπολογισμός του αποδοτικότερου χρόνου συλλογής των καρπών

Σύγχρονοι τρόποι συλλογής των καρπών –
Μηχανοποίηση συλλογής

Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης των καρπών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ