Νότια Κρήτη

Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο Ζαρού (φώτο)

Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο Ζαρού (φώτο)

A-
A+
24/02/2018 | 13:34

Το Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο Ζαρού βρίσκεται δίπλα στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ζαρό και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό Κρητικό σπίτι. Το Μουσείο είναι δημιουργία του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου και λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014.

Η λαογραφική συλλογή αποτελείται από αντικείμενα της καθημερινής παραδοσιακής ζωής των προηγούμενων αιώνων. Ανάμεσά τους υπάρχουν και δείγματα της παραδοσιακής Κρητικής ενδυμασίας φορεμένα σε κούκλες – ομοιώματα ανθρώπων.

Το Γεωλογικό μουσείο διαθέτει μια σπουδαία συλλογή με περισσότερα από 350 διαφορετικά είδη πετρωμάτων από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν απολιθώματα από καρχαρίες, δέντρα και ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν.

cretanbeaches.gr

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.