Νότια Κρήτη

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη ξεκίνησε το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Γόρτυνας (φωτορεπορτάζ)

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη ξεκίνησε το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Γόρτυνας (φωτορεπορτάζ)

Απονομή τιμητικής πλακέτας στο συγκρότημα Γεωργιλαδάκη για τη συμμετοχή.

A-
A+
12/06/2018 | 21:41

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ άνοιξε η αυλαία στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής & Θεάτρου στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Γόρτυνας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της εταιρείας για την προστασία των αρχαίων θεάτρων με την επωνυμία το “ΔΙΑΖΩΜΑ”.

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ παρέστη ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος ο οποίος και χαιρέτησε τις εκδηλώσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αείμνηστο αρχαιολόγο Αντονίνο ντι Βίτα που συνέδεσε το όνομά του και το πολυετές συγγραφικό έργο του με την αρχαία Γόρτυνα και τα μνημεία της.

Για τους σκοπούς του Μαθητικού Φεστιβάλ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης υπογραμμίζοντας τη σημασία του θεσμού για την προαγωγή της καλλιτεχνικής έκφρασης στα σχολεία του Δήμου.

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Καμπουράκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Σταύρος Ξυλούρης και Μιχάλης Μανιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας Στέλιος Μπομποδάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Γαρεφαλάκης, ο υπεύθυνος σε θέματα πολιτισμού του Δήμου, Δημήτρης Αποστολάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών συμβουλίων και σχολείων, όπως και κόσμος που παρακολούθησε το αποψινό πρόγραμμα.

Λίγο πριν το ξεκίνημα έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στο Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Μεσαράς και στις Σχολές Χορού Γεωργιλαδάκη που τίμησαν φέτος το Φεστιβάλ κηρύσσοντας την έναρξη με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη από το Δημοτικό Σχολείο Πιτσιδίων.

Ο Αριστοφάνης ήταν ο μεγαλύτερος από τους αρχαίους Έλληνες κωμωδιογράφους. Η Λυσιστράτη γράφτηκε το 411 π.Χ. Η ηρωίδα αυτή, της οποίας το όνομα είναι πλαστό, θέλοντας να συμφιλιώσει τους Έλληνες που αλληλοσκοτώνονται, συγκάλεσε συνέλευση γυναικών από την Πελοπόννησο και τη Βοιωτία. Γιατί, κατά τη γνώμη της, η σωτηρία της Ελλάδας εξαρτάται από την ικανότητα των γυναικών, αφού οι άνδρες αποδείχτηκαν ανίκανοι να σταματήσουν τον αιματηρό πόλεμο. Οι 3 σκηνές του έργου διαδραματίζονται μέσα και έξω από την πύλη της Ακρόπολης.

Στην παράσταση συμμετείχαν: Δασκάλα της τάξης και Διευθύντρια : Μιχαηλίδου Αγγελική Σκηνικά : Λάππα Χαρά Ηθοποιοί 1.Βοζικάκη Χρυσάμαλη 2.Κεφαλογιάννη Αλίκη 3.Κυπράκη Χρύσα 4.Κωνσταντοπούλου Αγάπη 5.Μαυρομανωλάκης Γιώργος 6.Μπελαδάκης Σταύρος 7.Σκαπέρδας Γιάννης 8.Κοτσιφάκη Γιωργία 9.Κουμανάκου Αλέξανδρο 10.Σπινθάκη Αναστασία 11.Σπινθάκης Άγγελος 12.Τσαφαντάκης Μιχαήλ Άγγελος.

Φωτορεπορτάζ:  Γιάννης Φραγκιαδάκης