Νότια Κρήτη

Mια πρόταση του apopsilive.gr για το Σαββατοκύριακο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Mια πρόταση του apopsilive.gr για το Σαββατοκύριακο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις φωτογραφίες και το ΒΙΝΤΕΟ και ετοιμαστείτε… Ακόμα εδώ είστε ?

A-
A+
08/06/2018 | 19:28

Μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές του Καλοκαιριού , ωστόσο το θερμόμετρο έχει ανέβει αρκετά κάνοντας επιβεβλημένη την επίσκεψη μας σε κάποια παραλία, κοντινή  ή μακρυνή δεν έχει και τόσο σημασία , άλλωστε αυτό που μετράει πολλές φορές δεν είναι τόσο η απόσταση όσο η διαδρομή και ο τελικός προορισμός .

Σαν apopsilive.gr σήμερα θα σας προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο την πολύ όμορφη  παραλία του Ληστή, που βρίσκεται νότια της Βιάννου, 69 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο ανάμεσα στο Καστρί και τον Τσούτσουρο. Για να φτάσεις στην παραλία, ερχόμενος είτε από Ηράκλειο , είτε από τη Δυτική Μεσαρά (Μοίρες ή Τυμπάκι) θα πρέπει να πας στο χωριό Καστελλιανά .

Από κει παίρνεις το δρόμο που οδηγεί για Τσούτσουρα όπου ύστερα από 15 περίπου λεπτά (ανάβαση και κατάβαση Αστερουσίων) συναντάς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Τσούτσουρα. Από εκεί συνεχίζοντας ανατολικά μετά από 10 περίπου λεπτά βρίσκεσαι στο Καστρί. Πριν το Καστρί όμως θα συναντήσεις την παραλία  Ληστή την οποία για να προσεγγίσεις θα πρέπει να κατέβεις μια μικρή απότομη πλαγιά.

Μια αρκετά μικρή παραλία εντελώς ανοργάνωτη και  σχετικά άγνωστη στον πολύ κόσμο. Έχει ρηχά, πεντακάθαρα νερά, άμμο και ξεχωρίζει για τους τεράστιους του βράχους, από τους οποίους μπορείς να κάνεις απίστευτες βουτιές. Κοντά υπάρχει και ο οικισμός Τσούτσουρας όπως προαναφέραμε , το Καστρί και ο Κερατόκαμπος όπου μπορεί να βρείτε πολλά τουριστικά καταλύματα για να μείνετε και αρκετές ταβέρνες για να φάτε.

Δείτε τις φωτογραφίες και το ΒΙΝΤΕΟ και ετοιμαστείτε… Ακόμα είστε εδώ?

Eνα παράξενο λουλούδι στο Καστρί…

Παραλία στο Καστρί

Ο Βράχος με τις σπηλιές που δεσπόζει στην παραλία στο Ληστή

Μια τεράστια σπηλιά στην παραλία , κατοικία προϊστορικού ανθρώπου

Έμα πολύ μεγάλο απολίθωμα αποτυπωμένο στο βράχο

Παραδίπλα άλλες μοναχικές παραλίες

Δεν είχαμε δουλειά…

Καποιος την άραξε στο Βράχο…

Ο Τσούτσουρας το βράδυ

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.