Νότια Κρήτη

Να χαρακτηριστούν έργα Εθνικού επιπέδου το Φράγμα της Φανερωμένης, του ποταμού Πλατύ και του Γερακαρίου

Να χαρακτηριστούν έργα Εθνικού επιπέδου το Φράγμα της Φανερωμένης, του ποταμού Πλατύ και του Γερακαρίου

'Ώστε έτσι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους.

A-
A+
18/05/2018 | 12:27

«Τα έργα τα οποία σχετίζονται με τις μελέτες κατασκευής και λειτουργίας του συστήματος των τριών φραγμάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου (Φανερωμένης) και Ρεθύμνου (ποταμού Πλατύ και Γερακάρι) Περιφέρειας Κρήτης , να χαρακτηριστούν ως μεγάλο, σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού Επιπέδου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επανέρχεται με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών και ζητά τα έργα τα οποία σχετίζονται με τις μελέτες κατασκευής και λειτουργίας του συστήματος των τριών φραγμάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου (Φανερωμένης) και Ρεθύμνου (ποταμού Πλατύ και Γερακάρι) Περιφέρειας Κρήτης, να χαρακτηριστούν ως μεγάλο, σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού Επιπέδου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η Περιφέρεια Κρήτης από 18-01-2018, με το υπ’αριθμ. 13031 έγγραφο της έχει ζητήσει το έργο: «Συνδυασμένα έργα Φραγμάτων Πλατύ και Γερακάρι –Φράγματος Φανερωμένης και των κατάντη αρδευτικών έργων» να χαρακτηριστεί μεγάλο,σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του.

Επειδή κατά την συζήτηση της υπ’αριθμ. 2464/3-4-18 σχετικής ερώτησης μου, στις 17-05-2018 στην Ολομέλεια της Βουλής , ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έδωσε απάντηση για το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και

επειδή σε οριακό σημείο βρίσκονται τα αποθεματικά του Φράγματος Φανερωμένης και πρέπει να προχωρήσει άμεσα το έργο εκτροπή του πλατύ ποταμού, ώστε να εμπλουτιστεί το Φράγμα Φανερωμένης και να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα άρδευσης.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Γιατί κωλυσιεργεί ο χαρακτηρισμός του έργου: «Συνδυασμένα έργα Φραγμάτων Πλατύ και Γερακάρι –Φράγματος Φανερωμένης και των κατάντη αρδευτικών έργων» ως μεγάλο, σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού Επιπέδου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του, όπως άλλωστε έχει ζητήσει και η Περιφέρεια Κρήτης;».

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.