Νότια Κρήτη

Ο… «άγνωστος» Βότομος

Ο… «άγνωστος» Βότομος

Κι όμως δεν βρισκόμαστε στις Άλπεις...

A-
A+
11/01/2018 | 18:28

Μπορεί ο Βότομος στο Ζαρό να είναι γνωστός κυρίως για τη λίμνη του, που αποτελεί την αδιαμφισβήτητη «πρωταγωνίστρια» του τοπίου, η ευρύτερη περιοχή, ωστόσο, κρύβει πολλές ομορφιές!

Χαρακτηριστική η (καταπράσινη) εικόνα που δημοσιεύουμε, η οποία θα μπορούσε να απεικονίζει λιβάδια από τους… πρόποδες των Άλπεων.

Βρισκόμαστε ωστόσο στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο σημείο όπου -διόλου τυχαία- είχαν επιλέξει οι Γερμανοί κατακτητές, στην Κατοχή, για να κατασκευάσουν, μέσα στο πράσινο και τα άφθονα δροσερά νερά, την περίφημη «γερμανική κολύμπα», όπως την αποκαλούσαν οι ντόπιοι που για πολλές δεκαετίες μάθαιναν εδώ κολύμπι…

Το σίγουρο είναι ότι οι επισκέπτες της περιοχής αξίζει να την περπατήσουν για να την… ανακαλύψουν, γνωρίζοντας τα όμορφα τοπία που κρύβει…

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.