Νότια Κρήτη

Οι έντονες βροχές έφεραν καταστροφές στη νότια Κρήτη

Οι έντονες βροχές έφεραν καταστροφές στη νότια Κρήτη

Σπίτια κατακλύστηκαν από νερά και φερτά υλικά, ενώ έκλεισε και το επαρχιακό δίκτυο της περιοχής.

A-
A+
21/02/2018 | 8:36

Τεράστιοι όγκοι από χώματα και πέτρες, χθες νωρίς το απόγευμα, κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σφακίων από την Χώρα ως το Φραγκοκάστελο αλλά και τον Βουβά, καθώς από τις ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και την χαλαζόπτωση, σχηματίστηκαν ορμητικοί χείμαρροι.

Στην αρχή ξεκίνησε με χαλαζόπτωση και στην συνέχεια με ισχυρή βροχόπτωση, αποτέλεσμα της πολύωρης και έντονης βροχής ήταν να υπάρξουν προβλήματα στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς έχουν πέσει πέτρες, βράχοι και φερτά υλικά. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζερβό, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αρκετές οικίες στον Βουβά λόγω φερτών υλικών που έχουν μπει μέσα σε αυτές.

Πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης αλλά και από τις Βρύσες έσπευσαν στην περιοχή για να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Μία ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στην περιοχή του Βουβά και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιώτες εργολάβοι της περιοχής συνέβαλαν με μηχανήματα ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.