Νότια Κρήτη

Οινοποιείο Γεωργιλαδάκη στο Πετροκεφάλι: Όταν το σύγχρονο συναντάει την παράδοση

Οινοποιείο Γεωργιλαδάκη στο Πετροκεφάλι: Όταν το σύγχρονο συναντάει την παράδοση

Ελάτε να επισκεφτείτε το Οινοποιείο, βγάλτε την δική σας τσικουδιά και περάστε όμορφες στιγμές.

A-
A+
11/10/2018 | 8:24

Λίγα Λόγια για την Ιστορία μας

Το Οινοποιείο Γεωργιλαδάκη, βρίσκεται στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού, περιοχή με μακρόχρονη ιστορία στην αμπελουργία και στην οινοποιεία. Οι εγκαταστάσεις μας, οι ποικιλίες που έχουμε επιλέξει, το μεράκι μας για το κρασί δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στο οινοποιείο μας. H οικογένεια μας ασχολείται με την αμπελουργία, την οινοποίηση και την παραγωγή τσικουδιάς από πάππου προς πάππου. Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο για όλους τους λάτρεις του καλού κρητικού κρασιού.

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Πετροκεφάλι να δείτε από κοντά τις εγκαταστάσεις μας, το πετρόχτιστο κελάρι μας, το μουσείο κρασιού μας με την μεγάλη συλλογή κρασιών και να τα δοκιμάσετε την παραγωγή μας. Σε ένα νέο αλλά συνάμα παραδοσιακό χώρο, στο Πετροκεφάλι, μπορείτε να παράγετε την δική σας τσικουδιά με την παρέα σας αλλά και να κάνετε το δικό σας τραπέζι στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε την Διαδικασία της Οινοποίησης

Ελάτε να επισκεφτείτε το Οινοποιείο μας, το Μουσείο Κρασιού, να ενημερωθείτε για την ιστορία και την παραγωγή του οίνου στην Κρήτη και να δοκιμάσετε την ποικιλία των κρασιών μας.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Υπέροχα αρώματα – Μοναδικές Ποικιλίες

Στο οινοποιείο μας θα βρείτε τα λεγόμενα “Λιαστά” κρασιά σε κόκκινο, λευκό και ροζέ, τα οποία παράγονται από τις ποικιλίες Κοτσιφάλι, Λιάτικο και Μπελτόρ. Το οινοποιείο Γεωργιλαδάκη συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία κρασιών. Είναι ανοιχτό, σε όσους θέλουν να γευτούν ή να αγοράσουν τα κρασιά της οικογένειας, καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα, κατόπιν ραντεβού. Το κελάρι μας έχει σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, με σκοπό η ωρίμανση του κρασιού να γίνεται ιδανικά. Όλα τα κρασιά μας αποθηκεύονται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΟ

Παραγωγή Τσικουδιάς

Το ρακοκάζανο ή καζάνεμα είναι η διαδικασία της απόσταξης των στράφυλων για την παραγωγή τσικουδιάς. Τα στράφυλα είναι ουσιαστικά τα υπολείμματα των σταφυλιών μετά το πάτημα για την παραγωγή του κρασιού. Η τσικουδιά είναι ποτό μονής απόσταξης, σε αντίθεση με το ούζο και το τσίπουρο.

Τα στράφυλα ή τσίκουδα ή στέμφυλα, δηλαδή τα πατημένα σταφύλια (φλούδια και σπόροι) που προορίζονται για την τσικουδιά, μετά το πάτημα φυλάσσονται για περίπου 40 μέρες σε βαρέλια, μέσα σε ειδικούς χώρους, όπου «βράζουν» και γίνεται η ζύμωσή τους, στις κατάλληλες συνθήκες.

Συνήθως, η διαδικασία παραγωγής της τσικουδιάς συνοδεύεται από ένα μικρό γλέντι, με φαγητό, κρασί και φυσικά άφθονη τσικουδιά, καθώς εκείνος που «καζανεύει» καλεί τους φίλους του για να γιορτάσει το γεγονός. Το κτίριό μας έχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να ευχαριστηθείτε την διαδικασία της παραγωγή σας, με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να ψήσετε, να μαγειρέψετε, να γλεντήσετε και να χαλαρώσετε σε ένα χώρο μαγευτικό που συνδυάζει την παράδοση με την κομψότητα του χώρου.

ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ

Ελάτε για μία ξενάγηση στο χώρο μας και δοκιμάστε τα κρασιά μας

Το οινοποιείο μας είναι ανοικτό καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα για την περίοδο της τσικουδιάς, το ρακοκάζανο λειτουργεί  από 1 Οκτωβρίου έως τέλη Νοεμβρίου από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για την παραγωγή τσικουδιάς.

Η επίσκεψη και η ξενάγηση σε όλους τους χώρους του οινοποιείου μας καθώς και η οινογευσία γίνεται κατόπιν συνεννόησης.  Το Οινοποιείο μας προσφέρει στον επισκέπτη:

  • Ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Οινοποιείου μας, στο χώρο παραγωγής, αποθήκευσης και εμφιαλώσεως του κρασιού.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο κρασιού, όπου μπορείτε να δείτε τη συλλογή μας, με εκθέματα που σχετίζονται με την αμπελουργία και την οινοποιία αλλά και με την καθημερινή ζωή των παλαιότερων γενεών στο νησί.
  • Οινογευσία στην αίθουσα γευσιγνωσίας μετά από ραντεβού. Η τέχνη του «γεύεσθαι», περιγράφει το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση και την αρωματική αίσθηση που αφήνει το καλό κρασί.

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697 1769549, 6981088970

email: [email protected],

www.georgiladakis.gr