Νότια Κρήτη

Ωμή παρέμβαση από τον Δήμαρχο Γόρτυνας και … «υποδείξεις» στη λειτουργία των ΜΜΕ (βίντεο)

Ωμή παρέμβαση από τον Δήμαρχο Γόρτυνας και … «υποδείξεις» στη λειτουργία των ΜΜΕ (βίντεο)

Την παραίτηση του Προέδρου της Παναγιάς για ηθικούς λόγους ζήτησε ο δ.σ. Νεκτάριος Σκουλάς.

A-
A+
05/08/2017 | 19:17

Σε συνέχεια της «επεισοδιακής» ομολογουμένως συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, όπου για πρώτη φορά έφτασαν σε ακροαματική διαδικασία σοβαρές καταγγελίες που αφορούσαν ακόμα και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προβάλλεται σήμερα το τρίτο και τελευταίο βίντεο, με τα όσα διαδραματίστηκαν γύρω από το θέμα.

Επιμέλεια ρεπορτάζ: Πόπη Πρωτογεράκη 

Η κατάτμηση του θέματος σε τρία μέρη-«επεισόδια», όπως τα χαρακτηρίσαμε χιουμοριστικά υπαγορεύτηκε από τον όγκο του υλικού που είχε καταγραφεί σε βίντεο και από την πρόθεση μας να παραθέσουμε αυτούσιο το περιεχόμενο των διαλόγων και χωρίς καμία επεξεργασία στο μοντάζ για την ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο τελευταίο βίντεο που ακολουθεί δεν έχει κοπεί ούτε ο διάλογος που έγινε με τη δημοσιογράφο του «apopsilive.gr» που εξαναγκάστηκε να ζητήσει το λόγο, από τη στιγμή που τόσο ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, όσο και ο Πρόεδρος της Παναγιάς, που παρίστατο στο Συμβούλιο, αλλά και ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Κόφινα, Αρτέμης Βεϊσάκης είχαν αναφερθεί ονομαστικά στην παρισταμένη, είτε κάνοντας «υποδείξεις» στον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος της, είτε δηλώνοντας αναληθώς πως πρόκειται για «ψευδή» και «συκοφαντικά» δημοσιεύματα, είτε εν τέλει «απειλώντας» την ίδια και μάλιστα δημόσια ότι θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα.

Και όλα αυτά, γιατί είδαν το φως της δημοσιότητας δύο περιπτώσεις ατόμων που τυγχάνει να είναι πρώτα ξαδέλφια του Προέδρου της Παναγιάς και που «πιάστηκαν» από τον υδρονομέα να ποτίζουν χωρίς να πληρώνουν. Το περιστατικό έλαβε έκταση, καθότι ο υδρονομέας πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές και επιπλέον υπέβαλε παραίτηση από την άσκηση των καθηκόντων του, που τελικά δεν έγινε δεκτή. Περιστατικό για το οποίο ο Δήμαρχος ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή που συνέβη και μάλιστα φέρεται να έχει υπογράψει και την απόφαση επιβολής προστίμου και στις δύο περιπτώσεις, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Μόνο που για αρκετές ημέρες και μετά το περιστατικό αυτό και μετά το «ντόρο» που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση επιβολής προστίμων αντί να «τρέξει» άμεσα, φαίνεται ότι κόλλησε στο συρτάρι του γραφείου του, εφόσον στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου δεν είχε φτάσει καμιά απόφαση Δημάρχου, όπως έχουν ζητήσει εγγράφως να ενημερωθούν δημοτικοί σύμβουλοι, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση, ώστε να προχωρήσει η βεβαίωση των προστίμων από την Υπηρεσία.

Οι δ.σ. Νεκτάριος Σκουλάς και Μαρία Σφακιανάκη ζήτησαν να αποκατασταθεί η ηθική τάξη και να εφαρμοστεί ο κανονισμός.

 

Επιπλέον, όσον αναφορά την περίπτωση του Προέδρου της Παναγιάς τηρήσαμε το δημοσιογραφικό απόρρητο, δεν δημοσιοποιήσαμε το όνομα του αιρετού στο αρχικό δημοσίευμα, που αναφέρεται σε καταγγελίες για εμπλοκή αιρετών προσώπων σε αυθαίρετες ενέργειες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού  και ενημερώσαμε, όπως οφείλαμε, τη δημοτική αρχή για τη διερεύνηση και εξακρίβωση των καταγγελιών αυτών, που είχαν φτάσει στο ειδησεογραφικό site.

Η δημοτική αρχή, απεναντίας, έκρινε σκόπιμο να αποκαλύψει ποιον αφορά η καταγγελία και μάλιστα καλώντας το ίδιο βράδυ τον Πρόεδρο της Παναγιάς κ. Βασίλη Κωνσταντάκη να παρευρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για να «απολογηθεί» δημόσια. Δεν ήταν η δημοσιογράφος που αποκάλυψε το πρόσωπο του αιρετού, ούτε φυσικά ήμασταν εμείς που καλέσαμε τον Πρόεδρο να παρευρίσκεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, όσον αφορά το ηθικό ζήτημα που εγείρεται είναι υπαρκτό και σοβαρό, καθότι όπως υπαινίσσονται αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι το έγγραφο που επικαλείται ο Πρόεδρος της Παναγιάς, σύμφωνα με το οποίο έπαιρνε νερό χωρίς να πληρώνει, δεν αποτελεί δημόσιο έγγραφο, αλλά είναι ένα ιδιόχειρο σημείωμα που δεν έχει καμία νομική υπόσταση.

Όπως γνωρίζουμε ο Δήμαρχος έχει ήδη κοινοποιήσει το ιδιόχειρο αυτό σημείωμα στη νομική σύμβουλο του Δήμου, ώστε να ελέγξει τη νομική του ισχύ και φυσικά αναμένεται η γνωστοποίηση της απόφασης, όπως και των παραπέρα ενεργειών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Παρακολουθείστε εδώ το τρίτο και τελευταίο βίντεο από το Δ.Σ Γόρτυνας

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.