Νότια Κρήτη

Πέσαμε πάνω σε αρχαίο τάφο με ανθρώπινο σκελετό!

Πέσαμε πάνω σε αρχαίο τάφο με ανθρώπινο σκελετό!

Ειδοποιήθηκε η αρμόδια Αρχαιολογική υπηρεσία

A-
A+
17/02/2018 | 12:12

Πάνω σε τάφο πιθανότατα Ρωμαϊκό ή και βυζαντινό ακόμα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , «πέσαμε»  κατά τη διάρκεια κοντινού οδοιπορικού στην περιοχή της Μεσαράς. Φυσικά εμείς αφού βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες  και χωρίς στη συνέχεια να  πειράξουμε το παραμικρό ειδοποιήσαμε την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία   Γόρτυνας η οποία έστειλε επι τόπου τον αρχαιοφύλακα για να δει τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για Ρωμαίκό ή βυζαντινό τάφο ο οποίος αποκαλύφθηκε εξαιτίας μικρής κατολίσθησης που έγινε εκεί. Με μιά πρώτη ματιά μπορεί να διακρίνει κάποιος την λιθοδομή του τάφου, κομμάτια από πήλινες πλάκες , οστά από τον σκελετό και διάφορα άλλα. Το λόγο πάντως  στη  συνέχεια έχει η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία, που θα κρίνει κι αν αξίζει τον κόπο για περαιτέρω έρευνες

Δείτε τις φωτο…

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.