Νότια Κρήτη

Πολιτική αντιπαράθεση στη Γόρτυνα για τους υδρονομείς(βίντεο)

Πολιτική αντιπαράθεση στη Γόρτυνα για τους υδρονομείς(βίντεο)

Δριμύ "κατηγορώ" από ανεξάρτητους και μειοψηφία για "προαποφασισμένες" προσλήψεις.

A-
A+
19/06/2017 | 11:49

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής της Γόρτυνας, της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων με έντονο παρασκήνιο, εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε το θέμα της πρόσληψης 21 συνολικά ατόμων, ως εποχιακών υδρονομέων για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών του Δήμου για το διάστημα από 1/6 μέχρι και 31/10 2017.

Το πρώτο σημείο εμπλοκής υπήρξε η απουσία από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του αρμόδιου αντιδημάρχου Γόρτυνας και εισηγητή του θέματος, Μιχάλη Τσικνάκη, ο οποίος για προσωπικούς λόγους δεν παραβρέθηκε στη συζήτηση του θέματος, αν και βρισκόταν στο Δημαρχείο, τόσο λίγο πριν την έναρξη του Συμβουλίου όσο και μετά το πέρας αυτού.

Το δεύτερο αφορούσε τον αριθμό των εποχιακών υδρονομέων (21 άτομα), τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή και κατανομή τους στα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και το γεγονός ότι δεν προτιμήθηκαν άτομα που ήρθαν στο Δήμο μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ως εργάτες γενικών καθηκόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να εξοικονομηθούν χρήματα στο Δήμο.

Επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα ενός τόσο μεγάλου αριθμού υδρονομέων, αντιπροτείνοντας συγχωνεύσεις και επιλογή προσώπων με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. «Λάδι στη φωτιά» έριξαν και περιπτώσεις όπου προσελήφθησαν υδρονομείς χωρίς να υπάρχει εντοπιότητα, σε διαμερίσματα όπου υπάρχουν μόνιμοι υδρονομείς, αλλά και σε χωριά με υποτυπώδες αρδευτικό δίκτυο, όπως η Βαγιωνιά όπου δεν ξεπερνά τα 200 μέτρα.

Από την άλλη η δημοτική αρχή υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας των προσλήψεων εποχιακών υδρονομέων και της αύξησης του αριθμού των απασχολουμένων, από 13 άτομα σε 21, επικαλούμενη αύξηση και υπερδιπλασιασμό στις καταναλώσεις των κυβικών και πολλά χιλιόμετρα αρδευτικών δικτύων που χρήζουν ελέγχου, αλλά και εξυπηρέτηση της αυξημένης ζήτησης λόγω θερινής περιόδου.

Τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορείτε να τα δείτε μέσα στα βίντεο που ακολουθούν, ενώ αναλυτικό ρεπορτάζ με τις εισηγήσεις των δημοτικών συμβούλων θα διαβάσετε στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας  «Άποψης του Νότου».

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.