Νότια Κρήτη

Πώς πουλήθηκε το τυποποιητήριο του Α.Σ. Κόφινα (πρώην Ένωση Μονοφατσίου);

Πώς πουλήθηκε το τυποποιητήριο του Α.Σ. Κόφινα (πρώην Ένωση Μονοφατσίου);

Τα ερωτήματα απευθύνονται στον Πρόεδρο του Α.Σ. και υποβάλλονται από τον ελαιουργό Γ. Σ. Κουμιανάκη.

A-
A+
11/10/2017 | 9:44

[Πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ενυπόγραφη επιστολή – διαμαρτυρία αναφορικά με την πώληση του τυποποιητηρίου ελαιολάδου του Α.Σ. Κόφινα (πρώην ΕΑΣ Μονοφατσίου) ]

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κόφινα, πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μονοφατσίου (Ε.Α.Σ. Μονοφατσίου) με έδρα το Ασήμι, πουλήθηκε το τυποποιητήριο του ελαιολάδου.

Μαθαίνοντάς το ζήτησα πληροφορίες από τα μέλη που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Οι περισσότεροι μου δήλωσαν άγνοια για το θέμα και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.  Την ίδια ώρα που κάποια άλλα πρόσωπα, εκτός διοίκησης, επιβεβαίωναν τη συμφωνία της αγοραπωλησίας.

Μέσω της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Άποψης του Νότου” και της ηλεκτρονικής ειδησεογραφικής  ιστοσελίδας, «apopsilive.gr”  καλώ τον Πρόεδρο του Α.Σ. Κόφινα κ. Ξυλούρη Γεώργιο, να ενημερώσει τους συνεταίρους, τους παραγωγούς αλλά και όλο τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, για ποιους λόγους πουλήθηκε το τυποποιητήριο ελαιολάδου σε ιδιώτη επιχειρηματία και συγκεκριμένα στον ελαιουργό κ. Βαλαβάνη Δημήτριο, χωρίς να ζητηθούν προσφορές και από άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους ελαιουργούς.

Ζητώ να γίνει γνωστό αν στην αγοραπωλησία αυτή τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Με ποιόν, δηλαδή, δημόσιο διαγωνισμό και μετά από ποια ανακοίνωση- πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατέληξαν στον επικρατέστερο για την πώληση του τυποποιητηρίου;

Ποια ημερομηνία και σε ποιες τοπικές εφημερίδες που κυκλοφορούν στην περιοχή έγινε δημοσίευση της ανακοίνωσης, που να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την πρόθεση πώλησης του τυποποιητηρίου της πρώην Ένωσης Μονοφατσίου και να τους καλεί να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό;

Δεν όφειλαν τα μέλη της διοίκησης και ο Πρόεδρος να γνωστοποιήσουν την απόφαση για την πώληση του τυποποιητηρίου του ελαιολάδου;

Δεν όφειλαν να ενημερωθούν πρωτίστως τα μέλη της διοίκησης και κατόπιν οι συνεταίροι για το χρηματικό ποσό στο οποίο πουλήθηκε το τυποποιητήριο, όπως και τι έγιναν τα χρήματα από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία;

Αναρωτιέμαι, αν είναι σωστό να εκποιείται περιουσία της πρώην Ένωσης Μονοφατσίου και εφόσον κάποιοι κρίνουν και αποφασίζουν πως αυτό είναι το σωστό, αναρωτιέμαι κατά πόσον τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Προσωπική μου άποψη είναι πως η Ένωση ( σημερινός Αγροτικός Συνεταιρισμός Κόφινα) την οποία δημιούργησαν οι παππούδες μας, πρέπει να στηριχτεί από τα μέλη της, να προστατευθεί η περιουσία της και να αξιοποιηθεί.

Παρακαλώ σε όλα τα ερωτήματα- απορίες δικές μου, αλλά και των συνεταίρων του Α.Σ. Κόφινα, που αγνοούν την πώληση του τυποποιητηρίου, εφόσον δεν έγινε ούτε Γενική Συνέλευση των μελών, να δοθούν δια μέσω του Τύπου οι απαραίτητες διευκρινίσεις- απαντήσεις.  

Με εκτίμηση

 Γεώργιος Σπυρίδωνα Κουμιανάκης, Ελαιουργός

Λούρες, Δήμου Γόρτυνας

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.