Νότια Κρήτη

Προοπτικές χρηματοδότησης έργων στο νέο ΕΣΠΑ για τους ΤΟΕΒ

Προοπτικές χρηματοδότησης έργων στο νέο ΕΣΠΑ για τους ΤΟΕΒ

Πρωτεργάτης για την συνάντηση του Πανελλήνιου Οργάνου το ΤΟΕΒ Γέργερης

A-
A+
02/10/2016 | 19:27

Την καθοριστική συμβολή των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη ανέπτυξαν με τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι στο 9ο Εθνικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.), που διεξήχθη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις πρώην κατασκηνώσεις της Γέργερης του Δήμου Γόρτυνας στις 30 Σεπτέμβριου και 1η Οκτωβρίου.

ΓΕΡΓΕΡΗ-ΤΟΕΒ

Στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου καθοριστικό ρόλο είχε το Σωματείο της Κρήτης και κυρίως το ΤΟΕΒ Γέργερης και ο Πρόεδρος του Πολύδωρας Αναστασάκης, που επιφορτίστηκαν με την ευθύνη του συντονισμού των εργασιών για την ομαλή διεξαγωγή της συνάντησης των διοικήσεων των Οργανισμών υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Το συνέδριο διεξήχθη παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Ηγουμενίδη, των Δημάρχων Γόρτυνας και Φαιστού κ. Νίκου Σχοιναράκη και Γιώργου Αρμουτάκη, της Περιφεεριακής Συμβούλου κ. Έφης Κουτεντάκη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργου Τζωρτζάκη, του κ. Κων/νου Στουρνάρα Διευθυντή ΔΣΒ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, των Αντιδημάρχων των Δ. Ε. Ρούβα και Γόρτυνας κ. Αντώνη Πρινιανάκη και Παντελή Παπαδάκη, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΕΒ κ. Γιώργου Αθανασούλα, προέδρων ΤΟΕΒ από την περιοχή της Μεσαράς αλλά και από ολόκληρη την Κρήτη.

ΓΕΡΓΕΡΗ- ΤΟΕΒ

Προώθηση έργων στο ΕΣΠΑ

Ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων συνεργάζονται από κοινού για την προώθηση έργων την νέα Προγραμματική Περίοδο προς όφελος του πρωτογενή τομέα. Όπως είπε ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και στήριξης της οικονομίας του νησιού.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους ΟΕΒ, η δυνατότητα υπαγωγής στο νέο ΕΣΠΑ έργων ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των Εγγείων Βελτιώσεων και η δυνατότητα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η συνάντηση έκλεισε με την επισήμανση όλων των ομιλητών της ανάγκης ανάπτυξης ακόμα μεγαλύτερης συνεργασίας των ΤΟΕΒ με τους Δήμους, την Περιφέρεια και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ανάπτυξη του κλάδου της αγροτικής παραγωγής και για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, όπως είναι το υδάτινο δυναμικό.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.