Νότια Κρήτη

Σεμινάριο…Πεντοζάλι σε Γερμανούς στο Ζαρό

Σεμινάριο…Πεντοζάλι σε Γερμανούς στο Ζαρό

Χορευτικός Σύλλογος από το Βερολίνο θα γνωρίσει τους κρητικούς χορούς

A-
A+
19/09/2018 | 10:27

Σεμινάριο κρητικών χορών θα παρακολουθήσουν στο Ζαρό την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου τα μέλη Γερμανικού Χορευτικού Συλλόγου από το Βερολίνο –συνολικά 35 άτομα-που βρίσκονται ήδη στην Πάνω Ρίζα από τις 17 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνουν μέχρι τέλος του μήνα.

Το Σεμινάριο που θα γίνει στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Ίδη» στο Βότομο, δίπλα από τα σκιερά πλατάνια της περιοχής, θα παραδώσει ο Ζαριανός Χοροδιδάσκαλος Γιάννης Ζαχαριουδάκης των γνωστών Σχολών Χορού και όπως μας είπε, μιλώντας στο apopsilive, εκτός από την διδασκαλία των «χορευτικών βημάτων» γνωστών κρητικών χορών, ο ίδιος θα μιλήσει στους Γερμανούς για την χορευτική παράδοση του νησιού μας και πως αυτή εξελίχθηκε από τη Μινωική εποχή μέχρι σήμερα.

Το διήμερο Σεμινάριο της Παρασκευής & του Σαββάτου (από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι) θα κορυφωθεί με ένα γλέντι το βράδυ της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, με λύρα και λαούτο, όπου οι Βερολινέζοι θα δείξουν στην… πράξη τι έμαθαν, τις δύο μέρες που προηγήθηκαν, από κρητικούς χορούς!

Του: Στέλιου Ζωγραφάκη

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.