Νότια Κρήτη

Στη Μεσαρά τα υψηλότερα μεροκάματα αλλοδαπών εργατών !

Στη Μεσαρά τα υψηλότερα μεροκάματα αλλοδαπών εργατών !

Ζητούν 40 έως και 45 ευρώ από τους αγανακτισμένους παραγωγούς

A-
A+
04/12/2017 | 15:34

Τα υψηλότερα μεροκάματα στην Ελλάδα απολαμβάνουν αυτή την εποχή οι αλλοδαποί εργάτες που αναζητούν δουλειά στην περιοχή της Μεσαράς. Λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει  εξαιτίας της ελαιοσυλλογής , οι αλλοδαποί εργάτες ζητούν 40 και 45 ευρώ και με το φαγητό εξασφαλισμένο, το οποίο μάλιστα πολλές φορές… δεν είναι της αρεσκείας τους. Κάποιες φορές δε,  αναγκάζουν τους παραγωγούς να μαγειρεύουν και δύο φορές καθώς, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, δεν τρώνε το χοιρινό κρέας, κάτι που λησμονούν κάποιοι εργοδότες και υποχρεώνονται να πάρουν το φαΐ πίσω.  Οι ίδιοι φαίνεται να κατευθύνονται από κάποιο που ελέγχει την πιάτσα , ενώ οι παραγωγοί κάνουν λόγο για «μαφία» …

Βέβαια το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με το εργόσημο , ωστόσο πολλοί από τους παραγωγούς είτε το αποφεύγουν,  είτε οι εργάτες δεν έχουν νόμιμα χαρτιά για εργασία με αποτέλεσμα η κατάσταση χρόνο με το χρόνο  να χειροτερεύει και το κόστος παραγωγής να ανεβαίνει στα ύψη.  Στο σημείο αυτό πάντως  τη λύση μπορεί να δώσει  μόνο η πολιτεία επιβάλλοντας στους παραγωγούς το εργόσημο με αυστηρούς ελέγχους στις πιάτσες έτσι ώστε να ωφεληθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι αλλοδαποί εργάτες .

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.