Νότια Κρήτη

Στις εκδηλώσεις των Κρητών Έβρου ο Σταύρος Ξυλούρης

Στις εκδηλώσεις των Κρητών Έβρου ο Σταύρος Ξυλούρης

Επαφές με τη διοίκηση του Σωματείου και τους φοιτητές που βρίσκονται σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

A-
A+
17/02/2017 | 13:40

Την όμορφη Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε από τις 9 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Γόρτυνας Σταύρος Ξυλούρης προκειμένου να παραβρεθεί στον ετήσιο χορό και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Κρητών Νομού Έβρου με την επωνυμία «Ο ΜΙΝΩΑΣ».  

Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του από το Ασήμι, Γιώργο Γενιτσαρίδη ταξίδεψε μέχρι τα σύνορα του Έβρου και μάλιστα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ώστε να παραστεί  στις εκδηλώσεις των Κρητικών που είναι μόνιμα  εγκατεστημένοι στην ακριτική περιοχή δεν ξεχνούν όμως τη γενέτειρα, φροντίζοντας να την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι και διατηρώντας στενούς δεσμούς με φίλους και συντοπίτες αλλά και με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η γνωριμία μάλιστα ανάγεται από την προηγούμενη δημοτική θητεία, όπου ο κ. Σταύρος Ξυλούρης ήταν και πάλι εκλεγμένος στο Δήμο της Γόρτυνας κατέχοντας τότε τη θέση του αντιδημάρχου, οπότε και είχε παραστεί για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις του Κρητικού Σωματείου. Έκτοτε και για μια φορά το χρόνο η επίσκεψη είναι επιβεβλημένη και η πρόσκληση ανοιχτή για όποιον θέλει και μπορεί να ταξιδέψει.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Ξυλούρης συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Κρητών, ενώ είχε την τύχη να συναντηθεί και με τους Κρητικούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Στις χοροεσπερίδες που έγιναν  συμμετείχαν και χόρεψαν κρητικά συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρητών που έχουν αναλάβει το έργο της εκμάθησης παραδοσιακών χορών στους κρητικούς αλλά και στους Βορειοελλαδίτες που αγαπούν την Κρήτη και τις παραδόσεις της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τρία από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κρητών νομού Έβρου κατάγονται από το Δήμο της Γόρτυνας. Πρόκειται για τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Παυλάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Λελεδάκη και τον ταμία του Συλλόγου κ. Γιώργο Αγγελιδάκη. Τις δραστηριότητες του Συλλόγου υποστηρίζει ενεργά και ο φοιτητής της Νομικής από τη Βασιλική, Μιχάλης Γιαχνάκης, που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στη διάρκεια των εκδηλώσεων με τους συνδημότες από τη Γόρτυνα.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.