Νότια Κρήτη

Στο 1,10 ευρώ το κιλό ανέβηκε η τιμή της Κρητικής ντομάτας

Στο 1,10 ευρώ το κιλό ανέβηκε η τιμή της Κρητικής ντομάτας

Η µεγάλη έλλειψη στην αγορά έχει αυξήσει τη ζήτησή τους.

A-
A+
09/02/2019 | 11:29

Με τιµές στα 1,10 ευρώ συγκοµίζονται αυτή την περίοδο οι ντοµάτες θερµοκηπίου (ποικιλίες Ελπίδα και Νήσος) στην Κρήτη, αφού η µεγάλη έλλειψη στην αγορά έχει αυξήσει τη ζήτησή τους.

Ειδικότερα, αυτό το διάστηµα έχει ολοκληρωθεί ο µεγάλος όγκος της παραγωγής σε Πρέβεζα και Πελοπόννησο µε τους καλλιεργητές να ετοιµάζονται να µπουν ξανά στα θερµοκήπια στα τέλη Φεβρουαρίου µε αρχές Μαρτίου.

Μέχρι και πριν ένα περίπου δεκαήµερο πάντως που η συγκοµιδή συνεχιζόταν, η τιµή της ντοµάτας κυµαινόταν στα 70 µε 90 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα. Την ίδια περίοδο πέρυσι η τιµή για τις καλές ποιοτικά ντοµάτες δεν ξεπερνούσε τα 70 λεπτά το κιλό. Όσον αφορά τη νέα σεζόν την άνοιξη, οι παραγωγοί εκτιµούν ότι η τιµή της θα ξεκινήσει περί το 1 ευρώ το κιλό, αφού τα δεδοµένα µένουν ίδια.

Agronews.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.