Νότια Κρήτη

Στο πανηγύρι του Βροντησίου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Στο πανηγύρι του Βροντησίου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Πανηγυρική θεία λειτουργία

A-
A+
15/04/2018 | 12:41

Η εορταστική πανήγυρις του Βροντησιού στην Πάνω Ρίζα, 15 Απριλίου, ανήμερα του Άπιστου Θωμά -πρώτης Κυριακής μετά το Πάσχα- συγκεντρώνει πάντα πολύ κόσμο από τα γύρω χωριά, έστω και αν πλέον δεν  θυμίζει, ούτε κατ’ ελάχιστο, τις «ένδοξες εποχές» του παρελθόντος-τότε που συγκέντρωνε πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη της Κρήτης σε ένα μεγάλο πανηγύρι, όπου λειτουργούσε και καφενείο μέσα στο μεγάλο κοίλωμα του πλατάνου (!) δίπλα στην παμπάλαια κρήνη.

Στον σημερινό εορτασμό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, μαζί με μεγάλο αριθμό ιερέων. Μετά το πέρας της λειτουργίας, η Μονή πρόσφερε κέρασμα στον κόσμο, ενώ οι επίσημοι καλεσμένοι παρακάθησαν για ένα καφέ στο χώρο του Ξενώνα.

Σημειώνεται ότι στη λειτουργία της  Μονής Βροντησίου ήταν παρούσα και η μητέρα του Μητροπολίτη κ. Αικατερίνη, που δέχτηκε μετά χαράς να φωτογραφηθεί από το φακό του apopsilive στο πλευρό του υιού της κ.κ. Μακάριου.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.