Νότια Κρήτη

Στο ρυθμό της Αποκριάς Αρχάνες και Πύργος-ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

Στο ρυθμό της Αποκριάς Αρχάνες και Πύργος-ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

Τον συντονισμό των Αποκριάτικων εκδηλώσεων έχει η υπεύθυνη πολιτισμού του Δήμου Μαρία Καλαθάκη.

A-
A+
11/01/2018 | 14:45

Στο ρυθμό της Αποκριάς ετοιμάζονται να μπουν για μια ακόμη χρονιά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα σχολεία του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, αφού και φέτος υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του Δήμου, διοργανώνονται δύο μεγάλες παρελάσεις αρμάτων σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα γίνουν με διαφορά μιας εβδομάδας σε Αρχάνες και Πύργο.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με επαφές και συναντήσεις της υπεύθυνης της επιτροπής πολιτισμού του Δήμου κας. Μαρίας Καλαθάκη με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και ο απαραίτητος συντονισμός για τις φετινές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την κα. Καλαθάκη ο εορτασμός της Αποκριάς του 2018 περιλαμβάνει δύο μεγάλες εκδηλώσεις, μια στις Αρχάνες την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και μια  δεύτερη στον Πύργο Μονοφατσίου, την επόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, όπου για 13η χρονιά συνεχίζεται η παράδοση που ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου με την παρέλαση του βασιλιά Καρνάβαλου, ακολουθούμενος από πλήθος αρμάτων με πολλές συμμετοχές από την ενότητα των Αστερουσίων αλλά και από τον όμορο Δήμο της Γόρτυνας και την ενότητα του Κόφινα όπου δεν γίνεται Καρναβάλι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Και στις δύο εκδηλώσεις της Αποκριάς η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να δηλώσει συμμετοχή, με το κάλεσμα να απευθύνεται σε ομάδες, συλλόγους, φορείς και σχολεία που θέλουν να πάρουν μέρος σ’ αυτή την γιορτή γέλιου, κεφιού, χαράς και ξέφρενης διασκέδασης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη «Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος» με τα στοιχεία που απαιτούνται και να την καταθέσουν μέχρι την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, που έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο Πυργιανό Καρναβάλι. Στη φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρονται μέχρι τρεις προτάσεις θεμάτων με αύξουσα σειρά προτίμησης, ώστε να αποφευχθούν διπλότυπα θέματα. Επίσης αν ένας φορέας επιθυμεί να συμμετάσχει με δύο θέματα θα πρέπει να το δηλώσει καταθέτοντας ξεχωριστή πρόταση για το καθένα από αυτά.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου είτε στην υπεύθυνη σε θέματα πολιτισμού και υγείας του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων κα. Καλαθάκη Μαρία για πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι.

Εξάλλου τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες κατά τόπους συναντήσεις με τους πολιτιστικούς συλλόγους που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις της Αποκριάς, όπου κυριαρχούν η φαντασία, το χιούμορ και η καυστική σάτιρα προσώπων και θεμάτων της επικαιρότητας.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.