Νότια Κρήτη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο Νεκτάριος Σκουλάς

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο Νεκτάριος Σκουλάς

Πρόταση να πιστοποιηθεί το λάχανο Αγίας Βαρβάρας με ΠΟΠ και να προστατευθεί ως παραδοσιακό προϊόν.

A-
A+
03/08/2017 | 16:08

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη, είχε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο νυν δημοτικός σύμβουλος από την Αγία Βαρβάρα και υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Γόρτυνας, Νεκτάριος Σκουλάς.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, καθώς οι δύο άνδρες γνωρίζονται χρόνια και υπάρχει μεταξύ τους στενή φιλία.

Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας Νεκτάριος Σκουλάς είχε την ευκαιρία στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να του θέσει μια σειρά από αγροτικά θέματα που αφορούν την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή του νομού Ηρακλείου γενικότερα και ειδικότερα του Δήμου Γόρτυνας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας Νεκτάριος Σκουλάς με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Σκουλάς ανέφερε στον Υφυπουργό ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι μελέτες δύο μεγάλων αρδευτικών έργων, που είναι το φράγμα του Ληθαίου ποταμού και το φράγμα Ασιτών- Πρινιά, που βρίσκονται και τα δύο μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Γόρτυνας και που μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητά το γεωργικό εισόδημα και την οικονομία της περιοχής.

Επίσης ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας υπάρχει μια παράδοση στην καλλιέργεια του λάχανου, ενός προϊόντος βασικού για την τοπική οικονομία που συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής. Το λάχανο αποτελεί παραδοσιακή καλλιέργεια για την Αγία Βαρβάρα και από τη στιγμή που αποτελεί ένα εξαιρετικό παραδοσιακό προϊόν θα πρέπει να προστατευθεί και να πιστοποιηθεί. Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάς το προϊόν αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί λαμβάνοντας σφραγίδα ΠΟΠ ( Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και να υπάρξει πρόβλεψη μιας έστω και μικρής οικονομικής ενίσχυσης στους καλλιεργητές, ώστε να συνεχίσουν να το παράγουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια φροντίδα.

Επιπλέον για το ζήτημα των αγροτικών επιδοτήσεων ο κ. Σκουλάς πρότεινε στον Υφυπουργό η προκαταβολή να δίνεται στις αρχές του καλοκαιριού, μια «νεκρή» εισοδηματικά περίοδο για τους παραγωγούς (ελαιοκαλλιεργητές και αμπελουργούς) και η εξόφληση να γίνεται στο τέλος του χρόνου. Ένα αίτημα που όπως είπε και ο κ. Κόκκαλης είναι σωστό και θα πρέπει να εξεταστεί η ικανοποίησή του.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Σκουλά για τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια των Συνεταιρισμών που χρεοκόπησαν αλλά και των αγροτών,γεγονός που αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη στο σοβαρό αυτό θέμα, για το οποίο θα γινόταν σήμερα και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση από πλευράς Υφυπουργού να επισκεφτεί το φθινόπωρο την Κρήτη, οπότε και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά με εκπροσώπους και φορείς των αγροτικών και κτηνοτροφικών οργανώσεων του νομού Ηρακλείου.

Και φυσικά θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Δήμο της Γόρτυνας και την Αγία Βαρβάρα, όπου θα τον περιμένει προσωπικά για να τον υποδεχτεί και να τον φιλοξενήσει, όπως ορίζει το τυπικό της κρητικής φιλοξενίας. ο στενός φίλος του και υποψήφιος Δήμαρχος Νεκτάριος Σκουλάς, ο οποίος απηύθυνε και τη σχετική πρόσκληση.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.