Νότια Κρήτη

Με τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας παρέμεινε ανοιχτό το εθνικό δίκτυο

Με τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας παρέμεινε ανοιχτό το εθνικό δίκτυο

Υπεράνθρωπη προσπάθεια από το πολιτικό και τεχνικό προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

A-
A+
10/01/2017 | 10:22

Από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας που έπληξε με δριμύτητα την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας του Δήμου Γόρτυνας κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια, προκειμένου να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο Ηράκλειο- Μεσαρά, κυρίως στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Τα τελευταία 24ωρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και κυρίως αυτά που υπήρχαν στον πρώην Δήμο της Αγίας Βαρβάρας δούλευαν ασταμάτητα, μέρα και νύχτα, προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος από τον όγκο του χιονιού, λόγω της πρόσφατης μεγάλης χιονόπτωσης που έπληξε ολόκληρη την Κρήτη.

Επί ποδός βρέθηκε το πολιτικό και τεχνικό προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να εποπτεύουν τα μηχανήματα και να δίνουν οδηγίες για τον καλύτερο συντονισμό του καθαρισμού του εθνικού οδικού δικτύου. Για περισσότερες επί 48 ώρες έμειναν ξάγρυπνοι στην προσπάθειά τους να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για την ασφάλεια των πολιτών και για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών.

Όπως αναφέρει ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γόρτυνας και αντιδήμαρχος,  Αρτέμης Βεϊσάκης το μεγαλύτερο βάρος έπεσε σε αυτούς, καθώς το πρόβλημα ήταν έντονο στην Αγία Βαρβάρα, όπου λόγω υψομέτρου υπήρχε μεγάλη ποσότητα χιονιού, αλλά και παγετός με το δρόμο να έχει μετατραπεί σε παγοδρόμιο.

Ο ίδιος όπως και οι συνάδελφοι του, τεχνικοί, οδηγοί μέλη της υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της Αγίας Βαρβάρας, χρειάστηκε να μείνουν άγρυπνοι για πολλές ώρες, καθώς έπρεπε να έχουν εικόνα της κατάστασης και να κατευθύνουν τα μηχανήματα όπου υπήρχε ανάγκη. Την ίδια ώρα τα τηλέφωνα χτυπούσαν συνεχώς στο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας, από πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατούσε και για το κατά πόσον ήταν ανοιχτός ο δρόμος προκειμένου να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας με τον Πρόεδρο της Αγίας Βαρβάρας

Αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης  σε δηλώσεις του στο «apopsilive.gr» σημείωσε ότι χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των μηχανημάτων, που είχε στη διάθεση του ο Δήμος της Γόρτυνας, κατέστη εφικτό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο. «Από το ύψος του Σίβα και της Αυγενικής μέχρι την αρχή του Αγίου Θωμά και τον Μουλιανό Πόρο κινήθηκαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας, φτάνοντας μέχρι τα όρια του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο. Χωρίς να είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και με τα πενιχρά τεχνικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος μας καταβάλαμε υπεράνθρωπη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την κακοκαιρία», όπως δήλωσε.

Ενώ κλείνοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο πολιτικό και τεχνικό προσωπικό της πολιτικής προστασίας για την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.