Νότια Κρήτη

Τέλη Απριλίου θα γίνει η αδελφοποίηση στις τοπικές κοινότητες Αγίων Δέκα- Τολού

Τέλη Απριλίου θα γίνει η αδελφοποίηση στις τοπικές κοινότητες Αγίων Δέκα- Τολού

Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα της ιερής εικόνας των Αγίων Δέκα Μαρτύρων.

A-
A+
11/01/2018 | 12:18

Σε συνέχεια της προσκυνηματικής επίσκεψης που έγινε τον Νοέμβριο του 2017 στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, όπου μεταφέρθηκε η ιερή εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από το Τολό της Αγρολίδας για να τεθεί για ένα διήμερο σε λαϊκό προσκύνημα και οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση των δύο τοπικών κοινοτήτων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Η απόφαση της αδελφοποίησης είχε παρθεί άμεσα από τους τοπικούς φορείς με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ενοριών και το διάστημα που μεσολάβησε προχώρησαν οι προετοιμασίες ώστε να γίνει πράξη η επιθυμία των δύο κοινωνιών να ενωθούν με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Από την υποδοχή της εικόνας στις αρχές Νοεμβρίου 2017

Στο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017 στην δημοτική κοινότητα Τολού τέθηκε το θέμα και ελήφθη ομόφωνη απόφαση έγκρισης της αδελφοποίησης.  Στη συνέχεια με την διαμεσολάβηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολού πάρθηκε απόφαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αδελφοποίησης ανάμεσα στην τοπική κοινότητα των Αγίων Δέκα και στην δημοτική κοινότητα Τολού, η οποία χρονικά προσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 21 και 22 Απριλίου του 2018.

Για το σκοπό αυτό οι εκπρόσωποι της δημοτικής κοινότητας Τολού έχουν απευθύνει επίσημη πρόσκληση συμμετοχής αναλαμβάνοντας τα έξοδα φιλοξενίας ( διαμονή με πρωινό και ένα γεύμα) για πενήντα περίπου άτομα από το Συμβούλιο και την τοπική κοινότητα των Αγίων Δέκα προκειμένου να γίνει η τελετή της αδελφοποίησης.

Η ιερή εικόνα είχε φτάσει στους Αγίους Δέκα συνοδεία τοπικών φορέων από το Τολό Αργολίδας που αποφάσισαν και την αδελφοποίηση των δύο περιοχών.

Η πρόσκληση από το Τολό έχει φτάσει ήδη στο Δήμο της Γόρτυνας όπου και ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης προκειμένου το θέμα να εισαχθεί σε ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να καθοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα συμμετάσχει στο ταξίδι της αδελφοποίησης.

Ασφαλώς, πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη διαδικασία θα έχει το τοπικό συμβούλιο αλλά και η ενορία των Αγίων Δέκα, καθότι ο χαρακτήρας της αδελφοποίησης ξεκίνησε με αφορμή την έλευση της εικόνας και ένα θρησκευτικό- ιστορικό γεγονός που έμελλε να αποτελέσει το ξεκίνημα για την αδελφοποίηση των δύο περιοχών.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.