Νότια Κρήτη

Θεία Λειτουργία στην Πλώρα μετά την χειροτονία του πρώην Αρχιμανδρίτη Μύρων Κτιστάκη

Θεία Λειτουργία στην Πλώρα μετά την χειροτονία του πρώην Αρχιμανδρίτη Μύρων Κτιστάκη

Καλούνται κλήρος και πιστοί να παραστούν στον Ι.Ν. του Σωτήρος Χριστού.

A-
A+
16/07/2018 | 12:18

Μετά την χειροτονία του σε Επίσκοπο, που έγινε στο Φανάρι πριν από μερικές μέρες, ο Μεσαρίτης Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, κατά κόσμον Μύρων Κτιστάκης με καταγωγή από την Πλώρα του Δήμου Γόρτυνας, κατόπιν επιθυμίας του και με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, θα χοροστατήσει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Σωτήρος Χριστού την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιουλίου στην Πλώρα.

Η απόφαση αυτή ήρθε ως ελάχιστη  ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι εξελέγη παμψηφεί, στις 31 Μαΐου 2018, νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη Θεία Λειτουργία έχουν προσκληθεί να παραστούν οι δημοτικές και τοπικές αρχές, εκπρόσωποι του κλήρου και λαϊκοί, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλώρας κ. Παπαδάκης Στέλιος ενημερώνονται όσοι συγχωριανοί αλλά και Μεσαρίτες το επιθυμούν να παραστούν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στην Πλώρα χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός και για μια ιδιαίτερη τιμή για τη γενέτειρα του Μακαριστού Μητροπολίτη που χαίρει ιδιαίτερης αγάπης και εκτίμησης από τους συγχωριανούς του, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Πλώρας.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.