Νότια Κρήτη

Τίμησαν το ολοκάυτωμα της Λαμπινής

Τίμησαν το ολοκάυτωμα της Λαμπινής

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Παναγίας για το ολοκαύτωμα της Λαμπινής του Δ. Αγίου Βασιλείου.

A-
A+
23/01/2018 | 11:31

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Παναγίας για το ολοκαύτωμα της Λαμπινής του Δ. Αγίου Βασιλείου τιμώντας την μνήμη των σφαγιασθέντων και ολοκαυτωθέντων κατοίκων της κατά την διάρκεια της ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, την 20ην Ιανουαρίου 1829, από τους Τούρκους του Αλμπάνη-Μπέη.

Μέτα την Θεία Λειτουργία, το καθιερωμένο μνημόσυνο και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ακολούθησε φιλοξενία από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κωστή Ρουκουνάκη, τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και την Ενορία Λαμπινής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκη, ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Κακογιαννάκης και Κωστής Δανδουλάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας του Νομού αλλά και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.