Νότια Κρήτη

Τίμησαν την εορτή της Παναγίας στην Αγία Γαλήνη (φώτο)

Τίμησαν την εορτή της Παναγίας στην Αγία Γαλήνη (φώτο)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κάτοικοι της Αγίας Γαλήνης τίμησαν σήμερα την εορτή της Παναγίας.

A-
A+
15/08/2017 | 18:35

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε, σήμερα όπως και κάθε χρόνο, η λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Παναγίας στην Αγία Γαλήνη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Δεκάδες ήταν οι πιστοί που πήγαν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην Παναγία, μέσα σε ένα περιβάλλον που εμπνέει κατάνυξη και σεβασμό αφού πρόκειται για τον νεκροταφειακό ναό του χωριού.

Ο Ναός της Παναγίας που έχει ασυνήθιστη αρχιτεκτονική, καθώς έχει δύο μικρότερα κλίτη κάθετα στον άξονα του κεντρικού κλίτους, συνδέεται και με έναν τοπικό θρύλο που έχει να κάνει και με το όνομα του οικισμού.

Σύμφωνα με αυτό τον θρύλο, μια βυζαντινή πριγκίπισσα που ταξίδευε στους Αγίους Τόπους έπεσε σε τρικυμία και έκανε τάμα στην Παναγία ζητώντας την βοήθεια της για να βγει ζωντανή. Το πλοίο τελικά άραξε σώο στο απάνεμο λιμάνι του χωριού και η πριγκίπισσα εκπλήρωσε το θαύμα της χτίζοντας τον ναό της Παναγίας, τον οποίο ονόμασε Παναγία Γαλήνη, που αργότερα παραφράστηκε σε Αγία Γαλήνη, χαρίζοντας το όνομα αυτό και στον οικισμό.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.