Νότια Κρήτη

Το τάμα που άργησε…22 χρόνια!

Το τάμα που άργησε…22 χρόνια!

Στο νέο Ι.Ν. του Άγιου Ιωάννη του Ρώσσου στις Τζουάνες Καστελλίου

A-
A+
25/05/2018 | 21:18

Μια νέα πετρόκτιστη εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο που βρίσκεται στον κάμπο της Μεσαράς, στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου Δήμου Φαιστού, στη θέση «τζουάνες» λειτουργήθηκε σήμερα για πρώτη φορά.

Απόγευμα Παρασκευής 25 Μαΐου τελέστηκε εσπερινός και το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Κτήτορες ο Θωμάς Παρθενάκης και η σύζυγός του που είναι πολύτεκνοι γονείς τεσσάρων παιδιών.

Όπως μας είπε ο ίδιος για την απόφαση τους να χτίσουν μια εκκλησία αφιερωμένη στο συγκεκριμένο Άγιο, «Όταν το πρώτο μας παιδί ήταν 6 μηνών, το 1996 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας.

Η γυναίκα μου είδε ένα όραμα και έταξε να κάνει μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο-έναν Άγιο που τον ξέραμε από τους γονείς μου που επισκεπτόταν την Αιδηψό.

Ο Άγιος παρουσιάστηκε σε όραμα στη γυναίκα μου και την καθησύχασε ότι το παιδί μας θα γιατρευτεί, όπως και έγινε. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν…22 χρόνια για να πραγματοποιήσουμε το τάμα!

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.