Νότια Κρήτη

Το υπουργείο ενέκρινε την μελέτη του Πλατύ Ποταμού – Θα εξαγγείλει το έργο ο Τσίπρας

Το υπουργείο ενέκρινε την μελέτη του Πλατύ Ποταμού – Θα εξαγγείλει το έργο ο Τσίπρας

Μια εκτροπή που θα αλλάξει την ενδοχώρα της Κρήτης.

A-
A+
18/09/2017 | 10:15

Ένα μεγάλο έργο, μια εκτροπή που θα αλλάξει την ενδοχώρα της Κρήτης πήρε πράσινο φως από το υπουργείο Περιβάλλοντος και είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί!

Πρόκειται για το έργο της εκτροπής του Πλατύ ποταμού για την ενίσχυση του Φράγματος της Φανερωμένης που θα επιλύσει προβλήματα άρδευσης στην Μεσαρά και στο νότιο Ρέθυμνο, για να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή και να παραμείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους, εξασφάλισε την έγκριση για την περιβαλλοντική μελέτη, έχει μπει σε διαδικασία απόλυτης ωρίμανσης και τώρα αναμένεται η χρηματοδότηση που μπορεί να είναι από εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ ως και πακέτο Γιουνγκέρ!

Ένα έργο που το…τρέχουν και το κυνηγούν όλα αυτά τα χρόνια περιφέρεια, δήμοι, βουλευτές τώρα μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή του!  Και το οποίο θα κοστίσει πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ και πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πλατύς ποταμός κατεβάζει κατά μέσο όρο πάνω από 50-55 εκατομμύρια κυβικά νερό τον χρόνο , κάποιες χρονιές πέρασε και τα 100 εκατομμύρια! Τώρα αυτό το νερό πάει στη θάλασσα, χάνεται.

Εφημερίδα Πατρίς

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.