Νότια Κρήτη

Χωρίς… φραγμό η μόλυνση στο Φράγμα! (φώτο)

Χωρίς… φραγμό η μόλυνση στο Φράγμα! (φώτο)

Τεράστια απογοήτευση προκαλεί η εικόνα μόλυνσης των νερών, στο Φράγμα Φανερωμένης.

A-
A+
12/02/2019 | 12:52

Την ώρα που οι Μεσαρίτες βλέπουν με μεγάλη ικανοποίηση το Φράγμα Φανερωμένης να γεμίζει -χάρη στις άφθονες φετινές βροχοπτώσεις- ολοένα με περισσότερα ύδατα φτάνοντας τα 9.000.000 κ.μ. νερού, τεράστια απογοήτευση προκαλεί η εικόνα μόλυνσης των νερών που είναι εμφανής «δια γυμνού οφθαλμού»!

Το πρόβλημα είναι τόσο εμφανές –και βεβαίως όχι φετινό!- και η  κατάσταση τόσο  αποκαρδιωτική που κάθε καθυστέρηση  «ευαισθητοποίησης» των αρμοδίων μπορεί να χαρακτηριστεί ως αδικαιολόγητα «εγκληματική» εις βάρος του περιβάλλοντος και εις βάρος ενός τόσο σημαντικού έργου!

Η εφημερίδα «Άποψη του Νότου» τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες που περνώντας από το σημείο του Φράγματος- το οποίο αποτελεί και τόπο εξορμήσεων για τον κόσμο και τις οικογένειες της περιοχής- «δεν πιστεύουν στα μάτια τους» , όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, από τις εικόνες μόλυνσης  που αντικρίζουν, αναρωτώμενοι αν πρόκειται να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.

 

(φωτογραφίες: Κωστής Χουστουλάκης)

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.