επικαιρότητα

Αλλαγή νόμου για ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Αλλαγή νόμου για ανασφάλιστα αυτοκίνητα

«Δώρο» για τους οδηγούς με ανασφάλιστο όχημα

A-
A+
12/07/2018 | 16:43

Αλλαγή στο νόμο που αναφέρεται στα ανασφάλιστα οχήματα είχαμε με απόφαση της κυβέρνησης.

Ο νόμος τόνιζε ότι αν περνούσαν δύο μήνες από την τελευταία διασταύρωση και εφόσον ο κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος δεν ανταποκρινόταν σε προειδοποιήσεις και πρόστιμα και συνέχιζε να μην το ασφαλίζει, τα στοιχεία του κατόχου μεταβιβάζονταν από την ΑΑΔΕ στο αστυνομικό τμήμα που ανήκε. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί επισκέπτονταν το σπίτι του με εντολή την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και τις πινακίδες που έφερε.

Η αλλαγή έρχεται μετά από εγκύκλιο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου που αντικαθιστά τη δίμηνη προθεσμία με εξάμηνη. Η εγκύκλιος αναφέρει: «β. Στο πρώτο εδάφιο του άρθρο 6 της Απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1033/2016, αντικαθίσταται η λέξη «διμήνου», με τη λέξη «εξαμήνου».»

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.