Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Έως τις 14 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες

ΕΝΦΙΑ: Έως τις 14 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Αποτελούν προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης.

A-
A+
16/05/2018 | 9:58

Θέμα χρόνου θεωρείται η ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, θα έχουν γίνει και οι όποιες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, εφόσον χρειασθεί, προκειμένου να διασφαλισθεί ο ετήσιος στόχος είσπραξης εσόδων από την κατηγορία αυτή.

Στο υπουργείο Οικονομικών κινούνται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο στόχος της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Οι νέες αντικειμενικές είναι άλλωστε προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης και αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο των συζητήσεων με τους δανειστές στη νέα φάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν από σήμερα.

Πληροφορίες που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας ανέφεραν επίσης πως βάσει του χρονοδιαγράμματος που από κοινού θέτουν Αθήνα και δανειστές, το αργότερο έως στις 14 Ιουνίου, το ΥΠΟΙΚ θα ανακοινώσει τις νέες τιμές ακινήτων, που θα ισχύουν σ’ όλη την χώρα και κατόπιν τις μεταβολές που θα προκύψουν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.