Οικονομία

Έως και 3.000 ευρώ οι απώλειες για κάθε συνταξιούχο

Έως και 3.000 ευρώ οι απώλειες για κάθε συνταξιούχο

Διεκδικούν επιστροφή εισφορών και ξεκινούν κινητοποιήσεις.

A-
A+
12/09/2017 | 10:12

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι συνταξιούχοι διεκδικώντας την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων εισφορών.

Εδώ και χρόνια τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Με διάταξη που ψηφίστηκε πέρυσι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται πλέον επί των καταβαλλόμενων συντάξεων, δηλαδή στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων και όχι επί του αρχικού ποσού.

Τι γίνεται όμως με τα ποσά που έχουν παρανόμως εισπραχθεί τα προηγούμενα χρόνια;

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που οργανώνει γι’ αυτό το λόγο συγκέντρωση την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 (στις 9:00 Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5 και Βουλής) υπολογίζει ότι το κράτος χρωστά σε πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους. Μάλιστα οι απώλειες για καθένα συνταξιούχο μπορεί να φτάνουν έως και 3.000 ευρώ.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.