Οικονομία

POS στα…σχολικά κυλικεία!

POS στα…σχολικά κυλικεία!

Νομοθετική ρύθμιση που προκαλεί γέλια καλούνται να εφαρμόσουν στα σχολικά κυλικεία οι διαχειριστές!

A-
A+
11/01/2018 | 10:12

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Το Υπουργείο Οικονομικών υποχρεώνει με απόφασή του τους μισθωτές να εγκαταστήσουν POS έως τον Μάρτιο στα σχολικά κυλικεία, έχοντας προφανώς εικόνα ότι… μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, κυκλοφορούν στα διαλείμματα των μαθημάτων στα σχολεία με πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες για να πληρώσουν μια τυρόπιτα αξίας 1,10 ευρώ. Η απόφαση που εντάσσει τα σχολικά κυλικεία στους κλάδους υποχρεωτικής εγκατάστασης POS έχει προκαλέσει ανησυχία και δριμύτατες αντιδράσεις στους μισθωτές, που χαρακτηρίζουν το μέτρο «εξωπραγματικό» και «ανεφάρμοστο».

Την κατάργηση απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία επιβάλλεται η εγκατάσταση και λειτουργία τερματικών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (POS) στα κυλικεία των σχολείων ζητά με επιστολή του στον Ευκλίδη Τσακαλώτο  το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας.

Επιπλέον οι χώροι των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή!».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.