Οικονομία

Τα ακίνητα στην Κρήτη που «βγάζει στο σφυρί» η Εθνική Τράπεζα

Τα ακίνητα στην Κρήτη που «βγάζει στο σφυρί» η Εθνική Τράπεζα

Στην Κρήτη τα ακίνητα που θα τεθούν σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό είναι συνολικά 10.

A-
A+
17/10/2017 | 15:41

Σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό βγάζει η Εθνική Τράπεζα 131 ακίνητα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για διαμερίσματα, μεζονέτες, καταστήματα ή γραφεία και οικόπεδα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της τράπεζας ως αποτέλεσμα μη ανταπόκρισης των κατόχων τους σε όρους δανειοδοτικών εγγυήσεων.

Ειδικότερα, η τράπεζα βγάζει στο σφυρί 61 διαμερίσματα, 37 μονοκατοικίες, μεζονέτες και ημιτελείς οικοδομές, 11 οικόπεδα, 10 αγροτεμάχια, οχτώ καταστήματα ή γραφεία, τρεις αποθήκες και ένα βιοτεχνίκο κτήριο.

Οι δημοπρασίες θα διενεργηθούν  μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου, ενώ όσοι συμμετέχουν με κλειστή προσφορά θα πρέπει να υποβάλλουν εγγυητική επιστολή με ποσό ίσο με το 10% της τιμής εκκίνησης του κάθε ακινήτου.

Σύμφωνα με τους όρους του πλειστηριασμού, εκτός από την εφάπαξ εξόφληση με την υπογραφή του συμβολαίου, μπορεί να υπάρξει και προθεσμιακός διακανονισμός με την καταβολή μετρητών για το 40% του συνολικού τιμήματος και τμηματική εξόφληση του υπολοίπου μέσα σε έξι χρόνια.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα καταβολής των χρημάτων που φθάνουν το 75% του τιμήματος πώλησης μέσω δανείου, ενώ για επαγγελματικά ακίνητα δίνεται και η δυνατότητα χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) μέσω της Εθνικής Leasing.

Στην Κρήτη τα ακίνητα που θα τεθούν σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό είναι συνολικά 10 (από τα 131 πανελλαδικά) εκ των οποίων 4 στον νομό Χανίων, 5 στο Ηράκλειο και 1 στον νομό Λασιθίου.

Η ελάχιστη τιμή προσφοράς, η ημερομηνία και η ώρα διενέργειας των διαγωνισμών, αναγράφονται δίπλα στο κάθε πωλούμενο ακίνητο.

Τα ακίνητα που αφορούν στην Κρήτη είναι τα ακόλουθα

Για τα ακίνητα της Κρήτης οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν:

  • στα Γραφεία της Διεύθυνσης περιουσίας στην Αθήνα, επί των οδών Γερανιού 30 & Π. Τσαλδάρη 13 (Πειραιώς), στον 4ο όροφο, για τα υπ’ αριθ. 29 έως 30 (νομός Ηρακλείου),  89 έως 91 (νομός Ηρακλείου), 104 έως 106 (νομός Χανίων)
  • στο Κατάστημα Αγ. Νικολάου (302), επί των οδών Ν. Πλαστήρα 1 & Ρ. Κουνδούρου, για το υπ’ αριθ. 99.
  • στο Κατάστημα Χανίων (489), στην οδό Τζανακάκη 1, για το υπ’ αριθ. 118

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.