Παράξενα

Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος;

Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος;

Οι αρχές θα επιβάλλουν πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ σε περίπτωση που τουρίστες καθονται στο έδαφος

A-
A+
22/09/2018 | 12:50

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία θα απαγορεύεται να κάθονται στο έδαφος, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί η πόλη «αφελείς» επισκέπτες. Οι αρχές θα επιβάλλουν πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ σε περίπτωση που τουρίστες εντοπιστούν καθισμένοι ή ξαπλωμένοι στο έδαφος.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση στη Βενετία εφαρμόζεται σε δημοφιλή μνημεία και άλλα κτίρια, όπως και στην περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η νέα πρόταση, υποβλήθηκε από τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, εάν ψηφιστεί στην επερχόμενη σύνοδο.

Perierga.gr - Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος;

Η Βενετία γενικά είναι… υπέρ των απαγορεύσεων καθώς έχει επίσης επιβάλλει απαγορεύσεις για την κατανάλωση φαγητού στους δρόμους, για τους μεθυσμένους τουρίστες και για όσους κάνουν βουτιές ή βουτούν έστω τα δάχτυλά τους στα νερά των καναλιών της Βενετίας. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, 5.000 αστυνομικοί κυκλοφορούν για να επέμβουν ή να τιμωρήσουν, εάν χρειαστεί, τους παραβάτες.

Και άλλες ιταλικές πόλεις, πέρα από τη Βενετία προχωρούν στην επιβολή απαγορεύσεων – όπως είδαμε νωρίτερα αυτό το μήνα η Φλωρεντία απαγόρευσε το φαγητό σε κάποιους δρόμους – όλες με στόχο τη μείωση και καλύτερη διαχείριση των τουριστών που καταφτάνουν συνεχώς.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.