Παράξενα

Διψασμένες αγελάδες «περικυκλώνουν» βυτίο νερού!

Διψασμένες αγελάδες «περικυκλώνουν» βυτίο νερού!

Περίτρανη απόδειξη ότι η Νέα Ουαλία βιώνει έντονη ξηρασία που θεωρείται η χειρότερη των δεκαετιών.

A-
A+
14/08/2018 | 12:21

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με ένα κοπάδι αγελάδων που περικυκλώνουν ένα βυτίο νερό είναι περίτρανη απόδειξη ότι η Νέα Ουαλία, στην Αυστραλία, βιώνει μια έντονη ξηρασία φέτος, που θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Το βίντεο, από drone, ανάρτησε στο διαδίκτυο η Άμπερ Λέα, μια αγρότισσα που χρειάστηκε να οδηγήσει για πάνω από μία ώρα ώστε να φέρει νερό στις περίπου 1.000 αγελάδες που εκτρέφει. Αν δεν μετέφερε η ίδια νερό, τα ζώα της δε θα είχαν τη δυνατότητα να ξεδιψάσουν, οπότε η επιβίωσή τους θα ήταν αβέβαιη σε ένα περιβάλλον που πλήττεται από εκτεταμένη λειψυδρία. «Το νερό στο βυτίο ήταν η μόνη πηγή νερού για τα βοοειδή. Οδηγούμε πάνω από 50 – 70 χιλιόμετρα και μεταφέρουμε πάνω από 100.000 λίτρα ημερησίως, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επιβίωσή τους», λέει η ίδια.

Ο άνυδρος χειμώνας έχει σαν αποτέλεσμα την εκτεταμένη ξηρασία, που όμοιά της είχε να σημειωθεί πολλά χρόνια  στην ανατολική Αυστραλία. Από τη Νέα Νότια Ουαλία προέρχεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της γεωργικής παραγωγής της χώρας και προσφάτως οι αξιωματούχοι κήρυξαν «το 100%» της πολιτείας «σε κατάσταση ξηρασίας».

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.