Παράξενα

Ναός 2.000 τόνων μετακινήθηκε για να… αποκτήσει χώρο! (βίντεο)

Ναός 2.000 τόνων μετακινήθηκε για να… αποκτήσει χώρο! (βίντεο)

Ο ναός μετακινήθηκε 30,66 μέτρα, η διαδικασία κράτησε 15 μέρες και ο ναός τοποθετήθηκε σε ράγες.

A-
A+
21/09/2017 | 11:48

Ο βουδιστικός ναός Jade Buddha Temple στη Σαγκάη έχει ηλικία 135 ετών (χτίστηκε το 1882) και είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος στην περιοχή, που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες, περίπου 2.000.000 ετησίως.

Οι αρχές, λοιπόν, για να αποφύγουν τον συνωστισμό εντός του ναού αλλά και τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τα λιβάνια, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν επιπλέον χώρο και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με τη μεταφορά της κεντρικής αίθουσας Mahavira του ναού κατά περίπου 30 μέτρα βόρεια. Ο κυρίως ναός μετακινήθηκε 30,66 μέτρα βόρεια, μέσα στο ναό, ενώ μετακινήθηκαν επίσης βουδιστικά αγάλματα και λείψανα.  Η διαδικασία κράτησε 15 μέρες και ο ναός τοποθετήθηκε σε ράγες, αφού πρώτα ενισχύθηκαν τα θεμέλιά του, με τη μεταφορά να στέφεται εν τέλει με απόλυτη επιτυχία.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.