Παράξενα

Πληκτρολόγιο ανθεκτικό σε καφέ και ψίχουλα ετοιμάζει η Apple!

Πληκτρολόγιο ανθεκτικό σε καφέ και ψίχουλα ετοιμάζει η Apple!

Ο χυμένος καφές είναι τόσο καταστροφικός για το πληκτρολόγιο σαν να πέφτει ένα βαρύ αντικείμενο.

A-
A+
19/03/2018 | 10:34

Η Apple έχει σχεδιάσει ένα πληκτρολόγιο που είναι ανθεκτικό στον χυμένο καφέ και τα ψίχουλα, δυο από τις μεγαλύτερες απειλές ενός υπολογιστή.

Ο χυμένος καφές είναι τόσο καταστροφικός για ένα πληκτρολόγιο, σαν να πέφτει ένα πολύ βαρύ αντικείμενο πάνω του. Πρόκειται για ένα επιστημονικό γεγονός το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί από οποιονδήποτε έχει προσπαθήσει με πολύ κόπο να καθαρίσει το «κατεστραμμένο» πληκτρολόγιο με μια πετσέτα.

Επιπλέον, υπάρχουν και τα ψίχουλα που πέφτουν από τα τρόφιμα και τα οποία είναι εξίσου καταστροφικά.

Ευτυχώς, οι μηχανικοί της Apple πιστεύουν ότι έχουν τη λύση.

Perierga.gr - Πληκτρολόγιο ανθεκτικό σε καφέ και ψίχουλα ετοιμάζει η Apple!

Η κατασκευή είναι απλή, αλλά κομψή. Με την τοποθέτηση μιας λεπτής προστατευτικής ταινίας ανάμεσα στα πλήκτρα και τον μηχανισμό, αμέσως δημιουργείται ένα «φράγμα», εμποδίζοντας τα ψίχουλα από το να εισχωρήσουν ανάμεσα στα πλήκτρα και να τα καταστρέψουν. Κάθε φορά που πατιέται ένα πλήκτρο, η ταινία επεκτείνεται προς τα έξω, πιέζοντας τα αντικείμενα που έχουν «πιαστεί» μέσα στο πληκτρολόγιο.

Αν το πλήκτρο σπάσει, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να το αντικαταστήσει και όχι κάποιον ερασιτέχνη που το μόνο που θα κάνει είναι να προσπαθήσει να βγάλει τα υπολείμματα με ένα στυλό.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.