Ελλάδα

Σαρκοφάγο σκαθάρι εντοπίστηκε στο Δημαρχείο της Λαμίας

Σαρκοφάγο σκαθάρι εντοπίστηκε στο Δημαρχείο της Λαμίας

Το πιθανότερο να μεταφέρθηκε εκεί από κάποιο πουλί που το άρπαξε και πιθανόν του έπεσε....

A-
A+
09/10/2018 | 9:22

Υπερμεγέθης σκαθάρι και μάλιστα από τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα που ζουν στην Ευρώπη εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο της Λαμίας, προκαλώντας τον τρόμο στους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί.

Το τεράστιο έντομο έκοβε βόλτες στο δημαρχείο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απευθυνθούν σε φιλοζωική εταιρία. Τον ρόλο συλλέκτη- διασώστη έκανε από φιλοζωικό σύλλογο η Αντιπρόεδρος, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να διώξει το έντομο από τον χώρο.

Επίσης οι υπάλληλοι του δημαρχείου επικοινώνησαν με τον σύλλογο ΑΝΙΜΑ, ο οποίος τους ενημέρωσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σαρκοφάγο και υδρόβιο έντομο, στην Ευρώπη, Λιθόκερο, Lethocerus patruelis, Belostomatidae.

Μετά την δύσκολη αποστολή πάντως, η Αντιπρόεδρος μοιράστηκε την εμπειρία της με τους διαδικτυακούς της φίλους:

Μια «δύσκολη» αποστολή μου προέκυψε χθες Σάββατο, όταν δεχθήκαμε τηλέφωνο από το γραφείο του Δημάρχου κ. Σταυρογιάννη για ένα υπερμέγεθες έντομο που βρισκόταν έξω από το Δημαρχείο…

Πήγα και το παρέλαβα…και προς στιγμή….μετά την έκπληξή μας τόσο για το μέγεθός του όσο και για τη μορφή του, δεν ξέραμε πως να το χειριστούμε!

Μετά από διάφορες αναζητήσεις σε επαγγελματίες της πόλης που ασχολούνται με απεντομώσεις, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μας βοηθήσουν, την λύση μας την έδωσε για άλλη μια φορά η κ.Γανωτή από ΑΝΙΜΑ.

Στείλαμε τη φωτογραφία του εντόμου και μπαίνοντας σε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο …ιδού το αποτέλεσμα…

” H φωτογραφία σας δείχνει έναν Λιθόκερο, Lethocerus patruelis, Belostomatidae, σαρκοφάγο, είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα, μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.”

Πως βρέθηκε στο Δημαρχείο;

Απορίας άξιο είναι πάντως το γεγονός πως αυτό το έντομο βρέθηκε έξω από το Δημαρχείο;  Πιθανότερη θεωρείται η εκδοχή να μεταφέρθηκε εκεί από κάποιο πουλί το οποίο το άρπαξε από το περιβάλλον του και προφανώς κατά τη μεταφορά του έπεσε…

Το έντομο θα αφεθεί σήμερα σε περιβάλλον με νερό και βλάστηση και μακρυά από κατοικημένη περιοχή,μιας και δαγκώνει άγρια, όπως ενημέρωσαν οι γνωρίζοντες!

Πηγή: i- efimerida.gr